30.12.2013, MF DNES - Miloslav Novák

Gólman Blažek: Nenapadlo mě, že v lize budu strašit ještě po čtyřicítce

Gólman Blažek: Nenapadlo mě, že v lize budu strašit ještě po čtyřicítceNa Štědrý den jako vždycky pozval známé do jedné pražské pivnice. "Na tekutého kapra," říká. Aby s menším předstihem oslavil narozeniny. Včera bylo fotbalovému brankáři Jaromírovi Blažkovi 41 let a za Jihlavu pořád chytá ligu. "Necítím se blbě," poznamenává v rozhovoru pro iDNES.cz.

 

Během října Jaromír Blažek přišel za tehdejším jihlavským koučem Komňackým a povídá mu: "Trenére, co kdybychom nechali chytat Honzu Hanuše. Když jsem teď byl zraněný, on zvládnul zápasy v lize i v poháru. Je v pohodě, je na to vhodná doba, já tady přece nebudu věčně."

Jenže Komňacký měl jiný názor, v nejbližším utkání na Bohemians postavil do brány zase veterána, který pro tým vychytal jediný bod na hřišti soupeře za celý podzim. V následujícím duelu Jihlava po dlouhé době vyhrála, když porazila silný Jablonec. A Blažka fanoušci zvolili Hráčem měsíce celé ligy. Měsíce, v němž se sám chtěl vzdát pozice jedničky ve prospěch mladého talentovaného kolegy.

"Poprvé anketu vyhraje gólman a ještě stoletej. To jsou paradoxy," říká Blažek.

Ptají se vás často, jak dlouho ještě chcete chytat lize?
Úplně často ne, ale samozřejmě se tomu nevyhnu. Ptají se novináři, fanoušci. Známí mi zase říkají, ať vydržím co nejdéle.

Co jim odpovídáte?
Že sám nevím. V mých letech nemůžu kariéru plánovat, maximálně tak čtrnáct dnů dopředu. Člověk neví, co se může stát. Když se zraním a léčba si vyžádá tři měsíce nebo i víc, tak to znamená můj konec. To už bych se vracel hodně těžko.

Proč?
Když v mých letech na delší dobu vypadnete z tréninku, tak by návrat strašně bolel. A možná, že by se ani nepovedl.

  • kompletní rozhovor MF DNES naleznete ZDE

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu