26.11.2013, Miroslav Fuks

Novým trenérem FC Vysočina byl jmenován Petr Rada!

Novým trenérem FC Vysočina byl jmenován Petr Rada!Trenéra Františka Komňackého střídá ve vedení prvoligového týmu FC Vysočina další kouč s reprezentačními zkušenostmi – pětapadesátiletý Petr Rada! K týmu se připojí již na dnešním odpoledním tréninku. FC Vysočina do pátečního duelu proti Slovácku povede ve spolupráci se stávajícím asistentem Markem Zúbkem. Od 1. ledna realizační tým rozšíří další asistent trenéra.

 

„Na základě nepřesvědčivých výkonů a výsledků našeho mužstva jsme se rozhodli pro odvolání trenéra Františka Komňackého a asistenta trenéra Josefa Vrzáčka. Naše volba padla na zkušeného trenéra Petra Radu. Do konce roku tým povede ve spolupráci s asistentem Markem Zúbkem a sportovním manažerem Josefem Jinochem. Od ledna se pak k týmu připojí nový asistent trenéra. Petr Rada je bývalý vynikající fotbalista a bezpochyby zkušený kouč, jenž dosáhl řady trenérských úspěch. Od jeho angažování si slibujeme, že týmu dodá nový impuls a pozvedne ho jak výsledkově, tak i herně. Jsme domluvení na smlouvě do 30. června 2014, přičemž jeho jasným úkolem je záchrana FC Vysočina v Gambrinus lize,“ okomentoval příchod nového lodivoda ředitel klubu a místopředseda představenstva Zdeněk Tulis.

Petr Rada (nar. 21. srpna 1958) je hráčský spojen s především s Duklou Praha, kde strávil 10 úspěšných let, v ročníku 1981/82 získal titul v československé lize a pronikl i do reprezentace, kde nastoupil do 11 zápasů a vstřelil 2 branky. V letech 1988 - 1991 působil v německých klubech Fortuna Düsseldorf a Rot-Weiss Essen a v ročníku 1991/92 kopal za kanadský klub Toronto Blizzard. Následně hrál půl roku hrál za německý Jahn Regensburg a Chmel Blšany. V roce 1993 se na dva roky vrátil zpět do německého klubu Fortuna Düsseldorf. Svou aktivní profesionální kariéru zakončil v Bohemians Praha v roce 1996.

Svou trenérskou kariéru odstartoval v roce 1996 jako asistent ve Fortuně Düsseldorf. Od sezóny 1997/98 působil jako asistent ve Slavii Praha a krátce i jako hlavní trenér. V ročníku 2000/01 byl trenérem jmenován koučem FK Teplice a v dalším roce působil ve Viktorii Plzeň. V letech 2003 až 2007 vedl Jablonec a v sezóně 2007/08 se vrátil na lavičku Teplic. Od sezóny 2006/07 působil jako asistent Karla Brücknera u reprezentačního týmu České republiky. Po jeho odstoupení byl 17. července 2008 vybrán vedením fotbalového svazu jako nový hlavní trenér národního mužstva. Jeho prvním zápasem v této funkci bylo přátelské střetnutí na stadionu Wembley proti domácí Anglii, kde český tým remizoval 2:2. V dubnu 2009 byl svazovým vedením z funkce trenéra reprezentace odvolán po prohraném utkání kvalifikace MS proti Slovensku. V říjnu 2010 využil nabídky z Liberce a nastoupil jako trenér u prvoligového týmu Slovanu. Podařilo se mu tým dostat ze sestupového pásma. V létě roku 2011 potřetí usedl na lavičku Teplic, s nimiž dosáhl umístění na 5. místě ligové tabulky a na semifinále národního poháru. Na začátku sezony 2012/13 teplické vedení uplatnilo opci na prodloužení jeho smlouvy, ale nakonec se Petr Rada po letech přestěhoval opět na lavičku pražské Slavie. Zde však ani nedokončil sezónu a po sérii špatných výsledků na jaře 2013 ve Slavii skončil.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu