31.10.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Čeká nás důležitý „šestibodový“ zápas

Komňacký: Čeká nás důležitý „šestibodový“ zápasZápasy Vysočiny s Brnem mají v poslední době velký náboj a přináší opravdu zajímavé dění. Stačí vzpomenout jihlavskou postupovou výhru v Brně (květen 2012), debakl Vysočiny na Zbrojovce (září 2012) a výhru oslabené Vysočiny na domácí půdě (duben 2013). V sobotu 2. listopadu se Jihlava na stadión v Králově poli vrací a v moravském derby půjde o tolik potřebné záchranářské body!

 

Fotbalová Vysočina dlouho dopředu věděla, že závěrečný sled podzimních zápasů bude pro vytoužené klidné zimní přezimování velice důležitý. První kroky se podařily, neboť jihlavský tým neprohrál na Bohemians a tři body vydoloval z bitvy proti Jablonci. Další krok by svěřenci kouče Františka Komňackého chtěli učinit na půdě Zbrojovky. Co jihlavský lodivod od utkání očekává? Vezme si jeho tým poučení z loňského zápasu v Brně, kde domácí zvítězili vysoko 5:1? „Loňský zápas v Brně pro nás byl velkou fackou. Šlo o naší první prohru v soutěžním ročníku a o zápas, který se nám vůbec nepodařil. Jsem přesvědčen, že v sobotu si dáme mnohem větší pozor a naše hra bude zodpovědnější, než tehdy. Zvláště, když nás na Zbrojovce čeká jeden z důležitých „šestibodových“ zápasů v závěru podzimní části. Musíme podat takový výkon, který nás posunu k zisku alespoň jednoho bodu. Rozhodně do Brna nepojedeme předem poražení, neboť nastoupíme proti celku, jenž je výkonnostně a bodově zhruba na naší úrovni. Věříme, že jsme schopní sehrát dobré utkání,“ uvedl Komňacký.

Jaké má zkušený trenér Vysočiny poznatky k brněnské hře? Na které hráče si jeho tým musí dát největší pozor? „O hře Brna máme dostatek poznatků. S příchodem nové trenérské dvojice se ustálila sestava a došlo ke zlepšení brněnské hry, čehož byl nejlepším důkazem výsledek domácího duelu s favorizovanými Teplicemi. Zbrojovka zvítězila 3:2, když těžila z kolektivního výkonu a z velké bojovnosti a agresivity. S těmito aspekty hry se v sobotu musíme vypořádat a též přidat na důrazu. V brněnské sestavě samozřejmě nechybí řada kvalitních hráčů v čele se zkušeným tvůrcem hry Zavadilem a defenzivní osou Hladký – Pernica - Košťál.

Stále palčivější otázkou je zdravotní stav týmu, neboť po pohárovém duelu s Olomoucí se na marodce ocitlo hned 8 fotbalistů. Uzdraví se některý z nich pro duel v Brně? Počítáte s tím, že sáhneme pro některé hráče z kádru juniorky? „Absence Kopice, Šilingera, Kosaka, Josla a Vaculíka je jasná. Šourek, Tlustý a Masopust jsou na tom lépe a jsou nyní v péči lékařů. Jsem přesvědčen, že i tyto absence bychom dokázali nahradit, ale samozřejmě si přeji, aby všichni tři na Brno byli k dispozici. Kádr jsme každopádně připraveni doplnit z juniorky podobně, jak tomu bylo ve středečním pohárovém utkání, kdy na lavičku usedl stoper Berky a bek Urbánek,“ informoval Komňacký.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Zbrojovky Brno: 6 utkání  4 – 1 – 1   8 : 6

Poslední vzájemné utkání: Na poslední vzájemný zápas se bude v Jihlavě dlouho vzpomínat! Vysočina v nesmírně důležitém záchranářském moravském derby vybojovala tři body za výhru 2:0! Získala je v krajně nepříznivé situaci, kdy od 7. minuty hrála bez vyloučeného Tomáše Marka. Přesto díky trefám Ondřeje Šourka a Arnolda Šimonka vydřela v televizním utkání výhru a se ziskem 27 bodů se osm kol před koncem Gambrinus ligy posunula na příjemnou 9. pozici!

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Harba, 3 - Masopust, 1 – Šimonek, Tlustý, Marek, Jungr, Šourek, Teplý, Kosak, Vaculík, Kopic, Koloušek, Jánoš.

Inkasované karty: 3 – Josl, Masopust, 2 - Jungr, 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Přeučil, Vaculík, Karlík, Krejčí, Kliment.

Absence: Kopic, Šilinger, Kosak, Josl a Vaculík (zranění), Masopust, Tlustý a Šourek (start ze zdravotních důvodů ohrožen)

FC Zbrojovka Brno

Trenér: Václav Kotal

Střelci: 4 – Markovič, 3 – Pašek, 2 – Zavadil, Buchta, 1 – Košťál, Traoré, Frejlach, Skalák, Hyčka.

Sestava v posledním ligovém utkání: Hladký – Janotka, Buchta, Pernica, Hyčka – Přerovský, Fischer, Zavadil, Husár (54. Lutonský) – Skalák, Pašek (75. Markovič).

Letní změny v kádru:

Příchody: Janotka (host. SK Sigma Olomouc), Schuster (přestup FC Dacia Kišiněv/MOL), Kaščák (přestup FC Spartak Trnava/SK), Skalák (host. AC Sparta Praha), Fischer (host. FK Senica/SK), Košťál (přestup FC Hansa Rostock/NĚM).

Odchody: R.Buchta (přestup 1. SC Znojmo), Šamánek (přestup FK Baník Sokolov), Dvorník (host. SFC Opava), Malík (host. FK Fotbal Třinec), Okleštěk (host. 1. SC Znojmo), Křeček (host. FC Graffin Vlašim), Stáňa (host. 1. SC Znojmo), Halaška (host. NK Inter Zaprešić/CHO), Škoda (host. FK Viktoria Žižkov).

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu