28.10.2013, Miroslav Fuks

Juniorka na domácí půdě podlehla Slavii

Juniorka na domácí půdě podlehla SlaviiJuniorský tým FC Vysočina nezvládl ani druhý domácí zápas v řadě. Po prohře s Jabloncem nevstřelil branku ani Slavii Praha, které podlehl 0:2 (0:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
16.kolo, pondělí 28.10.2013, 13:00, Na Stoupách
0:2
(0:1)
SlaviaSlavia
 

Góly: 12. Verner, 78. Hrubý
ŽK: Kolařík
ČK: 62. Kolařík
Rozhodčí: Berka – Ratajová, Reich
Diváci: 100
FC Vysočina: Vejmola – Dvořáček (46. Tomovič), Pedro, Berky, Urbánek - Fulnek, Šuta, P.Demeter (83. Mazel), Levai (66. Kelbler) - J.Kučera, Přeučil (46. Duba).
Slavia: Soukup - Herc, Kolařík, Čepelák, Verner (63. Vondráček) - Smolák, Hurka, Hrubý, Šimeček, Peterka (85. Zámečník) – Vyhnal (89. Liška).
 

Komentář

Domácí mladíci začali aktivněji, než sešívaní. V 8. minutě se ke střele z úhlu dostal, ale gólman Soukup byl ale pozorný. O dvě minuty později se k hlavičce dostal kapitán Urbánek, ovšem ani jeho pokus úspěšný nebyl. Svěřenci bývalého asistenta „áčka“ FC Vysočina Daniela Šmejkala měli pomalejší rozjezd, ovšem klíčový první gól náležel jim. Ve 12. minutě Herc naservíroval perfektní centr na Vernera, který hlavou neměl problém umístit do branky! V 19. minutě mohlo být z jihlavského pohledu ještě hůře, naštěstí se zaskvěl gólman Vejmola. Nejprve se štěstím vytáhl ránu Hurky na tyč, když se pak balon opět k témuž hráči odrazil a ten měl "uklízet" do prázdné, blýskl se jihlavský brankář podruhé perfektním tygřím skokem. Vysočině nebylo možné upřít snahu, ale v ofenzivní fázi se jí nedařilo tak, jak bylo v předchozích zápasech zvykem. Další velké nebezpečí pro slávistickou branku nastalo až ve 44. minutě, kdy Přeučil elegantně patičkou vyslal do šance Levaie, ten ale pohrdl a ani následná dorážka samotného Přeučila se neujala. V poslední minutě první půle neuspěl ani Fulnek, který po narážce od Kučery pálil z úhlu pohotově, ale těsně vedle.

Do druhého dějství vystřídal Přeučila sedmáctiletý dorostenecký reprezentant Tomáš Duba. Šest minut po nástupu do druhé půle měl tutovou šanci Vyhnal, jenže Vejmola hlavičku útočníka Slávie reflexivně zlikvidoval. Naděje Vysočiny na úspěch zvýšila 62. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen stoper Kolařík, který před dvěma sezónami působil v jihlavském „béčku“. Vysočina se snažila využít početní převahy, ale její snaha byla křečovitá a narážela na soustředěnou defenzívu Slavie. Když v 65. minutě neproměnil tutovku Fulnek, přišel trest ze strany Slavie. V 78. minutě o výhře pražského celku rozhodl Hrubý, který nechytatelnou ránou zvýšil na 0:2. A to bylo z utkání vše. Domácí mladíci neměli svůj den a k výraznějšímu ohrožení branky Slavie se už nedostali.

Fotogalerie

             
 

Ohlasy trenérů

"Zápas rozhodla kvalita v koncovce, kdy jsme nedokázali proměnit několik zajímavých šancí. Naopak technicky hrající hosté byli v koncovce efektivnější," uvedl k utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Slavia | 2:1
21.kolo | Slavia - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu