14.10.2013, Miroslav Fuks

Duel s Teplicemi skončil penaltovou dělbou bodů

Duel s Teplicemi skončil penaltovou dělbou bodůJuniorský tým FC Vysočina proti Teplicím dlouho držel tříbodový zisk díky pokutovému kopu, který ve 13. minutě proměnil Jakub Teplý. Poslední minuta řádné hrací body však přinesla penaltu i na druhé straně a vyrovnání z kopačky gólmana Lukáče – 1:1.

 
FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, pondělí 14.10.2013, 13:30, Jiráskova
1:1
(1:0)
TepliceTeplice
 

Góly: 13. Teplý z pen. – 90. Lukáč
ŽK: Šuta, Berky – Procházka
Rozhodčí: Kotalík – Urban, Fridrichovský
Diváci: 50
FC Vysočina: Kotnour – Šuta, Pedro, Berky, Urbánek – Tomovič (46. Kelbler), P.Demeter, Fulnek, Levai (69. Mazel) – J.Kučera (89. Ujčík), Teplý.
Teplice: Lukáč – Hejda (37. Hynek), Heger, Procházka, Stibor – Richter, Urma – Verbíř (83. Kejval), Kulhánek (73. Batryn), Kukačka (77. Kvída) – Malec (77. Uhlíř).
 

Komentář

Do první šance zápasu se 10. minutě dostali domácí hráči. Urbánek zahrával rohový kop, na zadní tyče našel hlavičkujícího Berkyho, který míč vrátil do malého vápna, kde se dorážející Teplý neprosadil přes obránce a gólmana. Ve 12. minutě unikl agilní Teplý svému strážci Procházkovi, který ho zfauloval v pokutovém území. Následnou penaltu sám Teplý bezpečně proměnil – 1:0. Ve 22. minutě jeden z obránců Teplic podskočil nakopnutý balon od Kučery, toho se ujal rozběhnutý Urbánek, který vystřelil jedovatý projektil. Brankář Lukáč s problémy před dotírajícím Teplým nakonec tento pokus zkrotil. Ve 27. minutě chyboval v rozehrávce Berky před dotírajícím Richterem, který jeho hrubky využil k rychlému rozehrání na nabíhajícího Kukačku. Ten své sólo na Kotnoura chtěl vyřešit elegantním lobem, Kotnour však špičkami prstů výborně jeho pokus zneškodnil! Kulhánek neuspěl ani ve 44. minutě, kdy na něj Verbíř pěkně prostrčil míč, Kulhánek si popoběhl do střelecké pozice a ranou na zadní tyč vyděsil Kotnoura. Střela jen o pár decimetrů minula pravou tyč brankáře Jihlavy.

Hned v úvodu druhé půle mohl zvýšit na 2:0 Teplý. Nejlepší střelec Juniorské ligy postupoval sám na brankáře, trefil však jen jeho levou nohu. V 53. minutě se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Kelbler, jeho pokus neměl špatné parametry, ale Lukáč si opět poradil. V 64. minutě se na dobře vyběhnutého Kotnoura řítil Kukačka, perfektně vykrytý úhel ale hostujícímu útočníkovi neumožnil skórovat. V 78. minutě se v dobré pozici ocitl Verbíř, střelou z první ale branku Kotnoura netrefil. V 82. minutě se Teplý po perfektní Kelblerově práci dral do zakončení, pálil z úhlu, ale od rozhodující branky zápasu hosty uchránil Lukáč! A byl to právě teplický gólman, který rozhodl o dělbě bodů! V poslední minutě řádné hrací doby totiž bezpečně proměnil pokutový kop, který byl nařízen za faul Berkyho.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Teplice - FC Vysočina | 4:2
20.kolo | FC Vysočina - Teplice | 1:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu