03.10.2013, Miroslav Fuks

Juniorka v Brně ztratila remízu pět minut před koncem

Juniorka v Brně ztratila remízu pět minut před koncemPředehrávané utkání Juniorské ligy mezi Brnem a Vysočinou skončilo ve prospěch domácího týmu. Ten se v úvodu ujal vedení, které v 78. minutě srovnal Martin Kebler. Poslední slovo v utkání však patřilo Zbrojovce, která si tři body zajistila pět minut před koncem.

 
BrnoBrno
22.kolo, čtvrtek 3.10.2013, 15:00
2:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 3. Přerovský, 85. Vávra – 78. Kelbler
ŽK: Černý – Maze, Šuta
Rozhodčí: Sedláček – Vejtasa, Denev
Diváci: 80
Brno: Veselý – Drbal, Hanuš, Zezula, Černý – Kunc, Sedlák, Fall, Lutonský (46. Krška) – Přerovský (46. Dvořák D.), Vávra.
FC Vysočina: Vejmola – Šuta, Pedro, Berky, Šilinger – Demeter, Urbánek - Tomovič, Fulnek, Levai (59. Mazel) – Kelbler.
 

Komentář

Vysočina vstoupila do zápasu hodně aktivně, když se po akci na levé straně hřiště dostal k zakončení Levai a Veselý musel jeho přízemní střelu vytěsnit na roh. Vzápětí však Přerovský otevřel skóre zápasu. Dostal hodně prostoru v pokutovém území, a i když si gólman Vejmola na míč sáhl, vytěsnit jej mimo tři tyče nezvládl. Hosté mohli vyrovnat v 29. minutě, kdy Kelbler sklepl míč přesně do běhu Levaiovi, ten si jej potáhl a následně předložil gólovku Fulnekovi. Naštěstí pro Brno jihlavský hráč trefil míč v záklonu a překopl bránu. V 31. minutě mohlo udeřit i na opačné straně hřiště, neboť Lutonský narazil Drbalovi, jehož střílený centr trefoval ve skluzu zcela osamocený Přerovský. Ani jemu se ale nepodařilo trefit odkrytou klec. Jenže série obrovských šancí pokračovala i v 33. minutě. Zbrojovce selhal ofsajd systém a Fulnek postupoval téměř přes polovinu hřiště sám na gólmana Veselého, který se zaskvěl výtečným zákrokem.

Ve druhé půli dlouho nic významného nedělo. Až zhruba po hodině hry se o chytré zakončení pokusil Kunc. Jeho oblouček ale skončil na horní síti brány. V 67. minutě Dvořák posadil míč přesně na hlavu Falla, který jej ovšem nedokázal usměrnit mezi tři tyče. O minutu později byl v další šanci Vávra, ale ani jeho křížná střela neskončila v síti. Brno bylo nebezpečnějším týmem, což dokumentovala i 70. minuta, kdy z dobrých dvaceti metrů napřáhl opět Vávra, ale jeho projektil vytěsnil Vejmola nad. Brzy poté měla Jihlava velké štěstí, když Kuncův centr od rohového praporku propadl až k Fallovi, na něhož zívala zcela odkrytá brána. Domácí středopolař ale nastřelil jen břevno! Brno se snažilo pojistit svůj náskok, ale neuspělo ani v 76. minutě, kdy po Kuncově průniku po levé straně mohl skórovat Krška, ale jeho hlavičku výborně chytající Vejmola vyboxoval nad. A tak platilo okřídlené „nedáš – dostaneš“! V 78. minutě dlouhý nákop za domácí obranu propadl k volnému Kelblerovi, utekl oběma stoperům a poradil si i s padajícím brankářem Veselým – 1:1. Domácí mladíci se však nevzdali a dokázali o své výhře rozhodnout. V 85. minutě se k rozehrání standardní situace Zbrojovky se postavil Krška, jeho centr přizvedl jeden z bránících hráčů a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl Vejmola s vysokým míčem potíže, jenže svým důrazem zapracoval Vávra, Vejmolovi vypadl míč a Vávra jej patičkou doklepl do prázdné brány – 2:1.

„V Brně jsme byli svědky průměrného utkání, které domácí vyhráli paradoxně po chybě gólmana Vejmoly. Ten byl přitom nejlepším hráčem utkání,“ řekl k zápase trenér Pavel Procházka.

 
Zápasy
13.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:0
27.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu