02.10.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: S výkonem ve druhé půli nemohu být spokojen

Komňacký: S výkonem ve druhé půli nemohu být spokojenSolidní první půle, nepřesvědčivá druhá část a pouze splnění postupové povinnosti. Tak lze stručně zhodnotit výkon FC Vysočina ve fotbalové premiéře v Karlových Varech. Domácí třetiligový celek až do konce utkání bojoval o vyrovnání a trápil nervovou soustavu hráčů a fanoušků favorizovaného prvoligisty. A to včetně trenéra Františka Komňackého.

 

„Zápas se hrál za poměrně silného větru a na nerovném terénu, který nám značně stěžoval kombinaci. Bohužel, na naší hře se tyto aspekty nepříznivě projevily. V první půli jsme měli více ze hry a domácí jsme přehrávali. Zaslouženě jsme se rychle ujali vedení, když Vaculík proměnil pokutový kop. Velká škoda, že jsme nedokázali přidat druhý gol. Zejména série velkých šancí v závěru první půle si o to vyloženě říkala. Nakonec se nám střelecké selhání mohlo vymstít, protože ve druhé půli hráči nepochopitelně polevili. Naopak domácí s chutí bojovali o vyrovnání. Dokonce se dostali do několika závarů či standardních situací, ze kterých jsme mohli inkasovat. I ve druhé půli jsme ale měli několik brejků, které jsme nedokázali dotáhnout do gólového konce, a navíc Josl v závěru neproměnil pokutový kop,“ řekl k zápasu František Komňacký, který své hodnocení ještě rozvinul: „Hlavně s výkonem ve druhé půli nemohu být spokojen. Těší mne snad jen výkon obrany, která byla ve druhém dějství základem našeho postupového výsledku. Nutně též říci, že jsme v průběhu celého utkání měli problémy se zraněními. Postupně nuceně odstoupili Harba, Kosak a Vaculík. Nakolik vážný je jejich zdravotní stav ukáže až zítřejší podrobné vyšetření. Věříme, že ani v jednom případě nepůjde o dlouhodobý problém.“

V obdobném duchu hovořil i jediný střelec zápasu Lukáš Vaculík: „Dobře jsme začali a rychle jsme vstřelili první branku. Při zahrávání penalty jsem si věřil, vybral si jednu stranu branky a gólman šel na druhou stranu. Byla velká chyba, že jsme ještě do půle nevstřelili druhou branku. Šance jsme na to měli a domácí jsme do ničeho nepustili. Naše nejtěsnější vedení Karlovy Vary ve druhé půli nakoplo k velké snaze o vyrovnání. Stále hrozili a my museli hrát velmi obezřetně a zodpovědně. Jsme rádi, že jsme nedopustili žádné překvapení. Já doufám, že důvod mého střídání nebude nijak vážný. Odstoupil jsem s bolestí v lýtkovém svalu,“ řekl k utkání jihlavský kapitán.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu