27.09.2013, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina po boji podlehla Plzni

Vysočina po boji podlehla PlzniFotbalisté FC Vysočina prohráli v rámci 10. kola Gambrinus ligy s Viktorií Plzeň 1:2 (1:1). Proti poslednímu českému mistrovi a účastníkovi Ligy mistrů podali velice dobrý a bojovný výkon a zejména v první půli byli favorizovanému soupeři více než důstojným sokem. Na úvodní trefu Rajtorala dokázal poměrně rychle odpovědět Haris Harba, ovšem tlak hostí ve druhém dějství vyústil v rozhodující trefu Bakoše, na kterou už Jihlava nedokázala odpovědět.

 
FC VysočinaFC Vysočina
10.kolo, pátek 27.9.2013, 20:15
1:2
(1:1)
PlzeňPlzeň
 
Góly: 16. Harba – 10. Rajtoral, 79. Bakoš.
ŽK: Hořava.
Rozhodčí: Proske – Kordula, Blažej.
Diváci: 4132
FC Vysočina: Blažek – T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl (78. Kosak) – Masopust, Jánoš (87. Teplý), Jungr, Karlík, Vaculík – Harba. Náhradníci: Hanuš - Krejčí, Kliment, J.Kučera, Mikula.
Plzeň: Kozáčik – Řezník (67. Kolář), Hubník, Procházka, Limberský (23. Kovařík) – Rajtoral, Horváth (C), Pospíšil, Hořava, Petržela – Tecl (63. Bakoš)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč František Komňacký po dvouzápasové absenci mohl nasadit uzdraveného gólmana Blažka, ovšem naopak se musel obejít bez zraněného špílmachra Kolouška. Toho v očekávané základní sestavě nahradil Jungr.

První půli nabídla vyrovnané dění, v němž měla Plzeň velké problémy s aktivní a rychlou hrou Vysočiny a naopak se sama nedostávala ke svému kombinačnímu fotbalu. První šanci zápasu měl v 7. minutě Marek, který dostal po rychlém brejku do vápna přihrávku od Jungra, ale vystřelil nad břevno. O dvě minuty později nebezpečně odcentroval Vaculík a jeho míč byl jen o kousek dlouhý na Jungra. V 10. minutě se Viktoria dočkala klíčové první branky. Horváth odcentroval ze své parkety na levé straně přesně na nabíhajícího Rajtorala, který z první nezadržitelně skóroval – 0:1. Vysočina rozhodně nerezignovala a už v 16. minutě se radovala z vyrovnání. Jungr našel na levém křídle Vaculíka, který předložil míč na malé vápno Harbovi, který zblízka prostřelil Kozáčika – 1:1. Plzni pak ještě víc zkomplikovalo situaci zranění levého beka Limberského. Reprezentační zadák si zřejmě natáhl sval a v polovině první půle ho vystřídal Kovařík. Plzeň byla i nadále více u balónu, ovšem stále se musela mít na pozoru před bleskovými kontry Vysočiny. Ve 32. minutě ho ukázkově sehráli Jungr s Masopustem a druhý jmenovaný donutil Kozáčika, aby jeho ránu vytěsnil nad břevno. Ve 44. minutě vystihl Harba chybnou rozehrávku Plzně a hledal před brankou zcela volného Jungra. K míči se však vrhnul dříve brankář Kozáčik a velkou šanci překazil. Poslední velkou šanci první půle pak hodně necitlivě a k obrovské nevoli publika překazil sudí Proske. Po plzeňském rohu přišel rychlý kontr Vysočiny, Jánoš uvolnil Harbu a ten v čase 44:56 postupoval sám na branku. Sudí Proske však odpískal konec prvního dějství.

Ani na počátku druhé půle se Plzni nedařilo rozebrat obětavě hrajícího soupeře. Ve 47. minutě se ve vápně dostal k míči Harba a chybělo mu jen velmi málo, aby z ideální pozice pálil na Kozáčika. O 10 minut později krásně vypálil z 25 metrů Karlík a Kozáčik měl hodně práce s tím, aby pokus vyškrábl na roh. Dění na hřiště výrazně změnil příchod čerstvých reprezentantů Koláře a Bakoše. Nejprve se v 69. minutě odrazil ideálně ke Kolářovi, který však v nadějné pozici pálil dva metry vedle pravé tyče. Plzeň stupňovala tlak a nakonec právě po spolupráci čerstvých hráčů v 79. minutě rozhodla. Kolář si na levé straně poradil s Tlustým, přihrál do vápna Bakošovi, který nedal Blažkovi šanci – 1:2. Vysočina se poté snažila o druhé vyrovnání v zápase, ovšem už nenašla dostatek sil, aby branku zkušeného soupeře výrazně ohrozila. Plzeň se díky zlepšení ve druhé půli radovala z cenných tří bodů.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 1:2
24.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu