13.09.2013, Miroslav Fuks

Ondřej Šourek: Musíme podat kvalitní týmový výkon

Ondřej Šourek: Musíme podat kvalitní týmový výkonZkušený třicetiletý stoper Ondřej Šourek je jediným přímým aktérem všech dosavadních vzájemných prvoligových duelů FC Vysočina a Sigmy Olomouc a lze předpokládat, že nebude chybět v základní sestavě jihlavského celku v sobotním podvečerním utkání na Andrově stadiónu. Vybavuje si vítězné duely z premiérové sezóny 2005/06?

 

V paměti mi utkvěl podzimní zápas v Olomouci, kde jsme dosáhli velmi cenné výhry 2:1. Hrálo se za častého sněžení, povrch rozhodně nebyl ideální a naši rozhodující branku zaznamenal krásnou ránou zhruba z dvaceti metrů Michal Demeter.

O poznání hůře se ti asi vzpomíná na jarní utkání v Olomouci, kde jste prohráli 3:0. Co bude třeba udělat pro to, aby se Vysočina z Hané v sobotu vracela s lepším výsledkem a pokud možno i s bodovým ziskem?
Především musíme vydržet celý zápas v plném počtu. Na jaře jsme Sigmě byli až do vyloučení docela vyrovnaným soupeřem, ovšem poté už jsme domácím nedokázali čelit. Musíme podat kvalitní týmový výkon a být plně soustředění na hru.

Uvítal jsi reprezentační pauzu a s ní spojené víkendové volno?
Rozhodně jsem tuto přestávku nějak přehnaně nevítal, bral jsem ji jako realitu. V prvním týdnu jsme se zaměřili na kondiční složku, což umocnila skutečnost, že nám odpadl plánovaný přípravný zápas.

Vydřená výhra nad Slavií asi do vaší kabiny přinesla tolik potřebný klid a pohodu...
Tato výhra rozhodně představovala velkou psychickou vzpruhu. Alespoň opticky jsme se odpoutali od spodních příček tabulky a určitě se nám nyní dýchá lépe. A je to znát i na náladě v týmu. všichni ale moc dobře víme, že při obrovské vyrovnanosti spodní poloviny tabulky může být za týden všechno jinak. I proto by nám strašně pomohl jakýkoli bodový zisk z Androva stadiónu.

Připravovali jste se v týdnu nějak speciálně na hru Sigmy?
Náš předzápasový tréninkový cyklus se nelišil od těch předchozích. K soupeři jsme si něco řekli a v tréninku jsme zkoušeli způsob hry, který by na Olomouc mohl platit. Především se ale soustředíme na náš výkon.

Sleduješ jako stoper hru útočníku soupeře a zvažuješ, co by na ně mohlo platit?
Ve hře konkrétních útočníků se předem nijak nepitvám. Na určité aspekty hry soupeře se v týdnu připravujeme, ale ke konkrétnímu hráči si s trenérem něco řekneme většinou až ve chvíli, kdy je jasné, v jaké sestavě náš sok nastoupí.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu