12.09.2013, Miroslav Fuks

František Komňacký: Venku chceme konečně bodovat

František Komňacký: Venku chceme konečně bodovatUž čtyři zápasy Gambrinus marně usilují fotbalisté FC Vysočina o bodový import z půdy soupeře. Naposledy se radovali z bodu na stadiónu Jablonce 12. května a rádi by už tuto sobotu v Olomouci přidali první zisk do tabulky pravdy v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže. Čeká je však pořádně těžký úkol.

 

Olomoucká Sigma totiž do nového ročníku Gambrinus ligy nevstoupila ideálně a po sedmi odehraných kolech se s pouhými pěti body krčí na 14. příčce tabulky. Zaskvěla se výhrou a velmi dobrým výkonem na Slavii a brala po bodu v duelech s Teplicemi a v Mladé Boleslavi. Vybouchla na Julisce a třikrát odešla poražena o jednu branku, což platí i o poslední ligový duel v Plzni, v němž podlehla 3:2. „Olomouc se momentálně v tabulce nenachází na příčkách, kam svojí tradicí a kvalitou kádru náleží. Její vedení si určitě představovalo lepší start do Gambrinus ligy, tudíž je nám jasné, že v sobotním vzájemném duelu půjde domácí celek jednoznačně za vítězstvím. Zvláště, když v tomto ročníku na domácí tříbodový zisk zatím marně čeká. Čeká nás velmi složitý zápas proti silnému soupeři, který ve svém kádru disponuje celou řadou kvalitních fotbalistů,“ zdůraznil trenér František Komňacký.

Historická bilance Vysočiny se Sigmou vyznívá příznivě, ovšem poslední vzpomínky jihlavského týmu na Andrův stadión nejsou příliš příjemné: „Na jaře jsme Sigmě dokázali čelit pouze do doby, než se nechal Karlík zbytečně vyloučit. Poté jsme bezbrankový stav už nedokázali udržet. Věřím, že se v sobotu disciplinárních prohřešků vyvarujeme a duel dohrajeme kompletní. Ani my momentálně nemáme bodů nazbyt a moc bychom potřebovali konečně přivézt plusový zisk ze stadiónu soupeře. Věřím, že je v našich silách odehrát dobré utkání,“ uvedl jihlavský lodivod.

Vysočina po vítězství nad Slavií Praha využila reprezentační přestávky a věnovala se intenzivnímu tréninku. „Tři dny jsme trénovali dvoufázově a došlo tak na „dobití baterek“. Poté hráči dostali na víkend volno, aby si užili svých blízkých. Od pondělí jsme najeli na standardní předzápasový tréninkový cyklus,“ řekl k programu svého týmu trenér Komňacký, kterému přidělává starosti zdravotní stav kádru: „Svalové problémy se opakované vracejí Šilingerovi, nohu v sádře má útočník Přeučil, od utkání v Teplicích trápí kotník Kosaka a otazník se vznáší nad startem Kopice. Navíc nás opustil i testovaný bosenský krajní záložník Haurdič, jenž se v utkání juniorky zranil a jeho případné angažmá v FC Vysočina se tak odkládá.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a SK Sigma Olomouc: 4 utkání  2 – 1 – 1  6 : 5

Poslední vzájemné utkání: V Olomouci 9. března 2013 skončilo hned několik sérií Vysočiny. Dosavadní ligová neporazitelnost proti Sigmě, neporazitelnost v jarních zápasech Gambrinus ligy a nula na kontě obdržených červených karet. Právě vyloučení Karola Karlíka výrazně změnila ráz solidně rozehraného duelu. Sigma Vysočinu ve druhé půli během pěti minut rozstřílela a nakonec zvítězila výrazně 3:0.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Šimonek, Masopust, Jungr, Tlustý, Marek, Harba, Šourek, Kosak, Teplý, Vaculík, Kopic.

Inkasované karty: 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Masopust, Jungr, Přeučil, Josl.

Absence: Přeučil, Kosak a Šilinger (zranění)

SK Sigma Olomouc

Trenér: Martin Kotůlek

Střelci: 2 – Lietava, Navrátil, Šindelář, Doležal, 1 – Falta, Varadi.

Sestava v posledním ligovém utkání: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle, Vepřek (59. Falta) – Navrátil, Pospíšil, Šindelář (80. Lietava), Ordoš, Javůrek – Doležal.

Letní změny v kádru:

Příchody: Karaš (přestup MFK Košice/SK), Vidlička (přestup AC Sparta Praha), Lietava (přestup FC Spartak Trnava/SK)

Odchody: Pospíšil (přestup FC Viktoria Plzeň), Heinz (přestup 1.SC Znojmo), Petr (host. 1.FC Slovácko), Sukup a Rolinc (host. FC Baník Ostrava), Janotka (host. FC Zbrojovka Brno), Hála a A.Ševčík (host. FC Nitra), Murín (host. 1. HFK Olomouc), Nepožitek, Tomeček a Vašíček (host. 1.SC Znojmo)

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu