10.09.2013, Karel Líbal

Fotbalistky na úvod prohrály v Heršpicích

Fotbalistky na úvod prohrály v HeršpicíchPorážkou vstoupily do dalšího ročníku Moravské fotbalové ligy žen hráčky FC Vysočina. Na hřišti v Horních Heršpicích padly po výsledku 0:3.

 
Lokomotiva BrnoLokomotiva Brno
1.kolo, sobota 7.9.2013, 11:00
3:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 45. + 1. Veselová (PK), 61. Dvořáková, 80. Pitharasová
Diváci: 0
FC Vysočina: Havrdová – Sedláková, Šerá, Štefaniková, Králíková – Petrlíková, Vinická, Ryšavá, Jančíková – Zadinová, Jouklová.
 

Komentář

Domácí hráčky chtěly rozhodnout o osudu utkání hned v úvodu, ale pozorná obrana Vysočiny dlouho odolávala. Vysočina měla i štěstí, když dvakrát za gólmankou Havrdovou zazvonilo břevno.

Tlak domácích po dvaceti minutách polevil, ale některé nadějné výpady nedokázaly Jihlavanky dovést k přesnému zakončení. V poslední minutě prvního poločasu pak přišla zbytečná chyba Vysočiny na půli hřiště, faul Havrdové a proměněná penalta domácích.

Hostující fotbalistky po změně stran zatoužily po vyrovnání a čtvrt hodiny se hrálo převážně před domácí brankou. Nadějné sólo ale nedotáhla Zadinová, pád Jouklové ve vápně rozhodčí posoudil jako nezaviněný.

Nečekaně tak udeřilo na druhé straně. Ve vápně zůstala osamocená Dvořáková, které zvýšila na 2:0. Zbytečně hráčky Vysočiny reklamovaly ofsajd střelkyně. Takřka vzápětí se do šance probila znovu Jouklová, která byla faulovaná domácí stoperkou i brankářkou, rozhodčí však k údivu i domácí lavičky místo přestupku viděl mimo pokutové území.

Od tohoto okamžiku aktivita Jihlavy uvadla, heršpické hráčky držely míč na svých kopačkách a nechtěly připustit žádné komplikace. Deset minut před koncem navíc Pitharasová nádhernou střelou do šibenice stvrdila výhru domácích.

"Výhra domácích byla naprosto zasloužená,“ uznal trenér Vysočiny Karel Líbal. „Na druhou stranu mě potěšil přístup našich hráček. Všechny do jedné předvedly své současné maximum, na hřišti nechaly doslova všechno a soupeře potrápily. Za bojovnost a přístup k utkání jsme si možná zasloužili milosrdnější výsledek, ale nebylo nám přáno. V naší hře, i přes nespornou převahu a kvalitu protivníka, se objevovaly akce, které jsme si připravovali a které chceme praktikovat. Doufám, že se stejnou zodpovědností budou holky přistupovat i k dalším zápasům.“

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu