25.08.2013, Miroslav Fuks

Vysočina v Teplicích vedla, ale ofenzivní smršti neodolala

Vysočina v Teplicích vedla, ale ofenzivní smršti neodolalaVelká očekávání teplických a obavy vysočinských fanoušků se potvrdily. Rozjetý severočeský celek, jehož psychika byla nakopnutá rekordní výhrou ze Slavie a podporou více než 8.000 diváků, sice po gólu Jana Kosaka prohrával, ale ještě do půle dokázal dvěma trefami Mahmutoviče a brankou Jablonského učinit velký krok ke třem bodům. Vysočina bojovala a v průběhu duelu nevyužila několik šancí, přesto nakonec z půdy favorita odjela zaslouženě poražena 4:2. Další branky přidali Litsingi a hned při svém ligovém debutu Jakub Teplý.

 
TepliceTeplice
6.kolo, neděle 25.8.2013, 17:00
4:2
(3:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 15. a 20. Mahmutovič, 29. Jablonský, 78. Litsingi - 10. Kosak, 85. Teplý
ŽK: Matula - Jungr
Rozhodčí: Orel – Kovařík, Hock
Diváci: 8011
Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Vachoušek, Táborský, Nivaldo (87. Krátký) – Salami (56. Jindráček), Mahmutovič (88. Čajič). Náhradníci: Pechatý – Kaufman, Dolejš, Vůch. Trenér Zdeněk Ščasný.
FC Vysočina: Blažek – Jánoš, Tlustý, Šourek, Vaculík – Koloušek (79. Teplý), Karlík (89. Marcin) – Kliment, Jungr, Kosak (46. Přeučil) – Harba. Náhradníci: Hanuš – Krejčí, Marek, Mikula. Trenér František Komňacký.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč František Komňacký měl před utkáním problémy se složením základní sestavy. Nejenže mu scházeli zranění beci Josl a Šilinger, potrestaný stoper Kopic a útočník Šimonek, jenž je v Turecku, kde se ladí jeho hostování v Manisasporu, ale zdravotní problémy na hřiště nepustili ani Masopusta a Marka. Na krajích obrany tak museli hrát Jánoš s Vaculíkem, křídla zálohy zabrali mladíci Kosak a Kliment, ve středu zálohy hrál Karlík a hrot útoku obsadil Harba.

Vysočina čelila velice ofenzivně laděné sestavě Teplic a solidně zaplněnému stadiónu aktivní hrou. Poctivě bránila a využívala každe příležitosti k rychlému brejku. Domácí si vypracovali první šanci v 10. minutě, kdy po pravém křídle unikl Mahmutovič a poslal před branku míč na nabíhajícího Nivalda. Ten však byl příliš dlouhý a gólman Blažek střelu z úhlu dokázal vyrazit. Vzápětí přišel rychlý brejk hostí, kteří nastoupili v netradičních bílých dresech. Harba potáhl míč středem, uvolnil na levé křídlo Kosaka, který si potáhl potáhl do vápna a vypálil krásně po zemi přesně k tyči – 0:1. Už v 15. minutě však bylo vyrovnáno. Vysočina ztratila míč, Táborský uvolnil neudržitelného Mahmutoviče, který si balón páthl do vápna, zasekávačkou se zbavil stíhajícího Tlustého a podél Blažka skóroval k první tyči – 1:1. Jihlava mohla rychle odpovědět, neboť chvilku poté z křídla odcentroval pravý bek Jánoš a ve vápně našel hlavu Kosaka. Gólmana Grigara překonal, ovšem stoper Lüftner dokázal skákající míč odpálit z brankové čáry do bezpečí. Hrál se ofenzivní fotbal, v němž Vysočina doplácela na chyby. Ve 20. minutě prošel odražený míč od Litsiongiho středem jihlavské obrany přesně na nabíhajícího rychlíka Mahmutoviče, který dokázal nalézt přesně skulinku mezi Blažkovýma nohama – 2:1. Ve 23. minutě mohlo být vyrovnáno! Jungr se uvolnil v rohu velkého vápna a předložil přízemní příhrvku pod sebe na nabíhajícího Klimenta, který čistě napáli břevno Grigarovy branky! Neuspěl ani Harba v 26. minutě, který poslal přímý kop metr nad břevno. V 30. minutě se projevila druhá silná stránka Teplic – stn adardní situace. Po faulu Kosaka přilétl do jihlavského vápna volný přímý kop a po několika tečích a nedůrazu hráčů Vysočiny se odrazil ke zcela volnému Jablonskému, který metr před odkrytou brankou nikdy nevstřelil jednodušší branku – 3:1. Ve 32. minutě Kliment vybojoval míč pro Harbu, který se uvolnil z 18 metrů poslal technickou střelu nad břevno. V 35. minutě z o něco horší pozice obdobně pálil i Mahmutovič. Ve 42. minutě bposílal Vaculík z levého křídla dobrý míč před branku na nabíhajícího Harbu, ovšem Grigar byl u balónu dříve. První půle tak nabídla přesnou porci branek, jak předchozí dva ligové duely Vysočiny na teplických Stínadlech.

I druhé dějství se hrálo za vytrvalého deště. Na straně Jihlavy do něj nenastoupil Kosak a představil se Přeučil. První nebezpečnou střelu druhé půle si v 50. minutě připsal Vachoušek, který z 20 metrů pálil metr vedle levé tyče Blažkovy svatyně. V 57. minutě zkoušel Litsingi z přímého kopu vystrašit Blažka, ale zkušeného gólmana nenachytal. V 62. minutě od levého brankové čáry odcentroval Jindráček na Litsingiho, kterému ve velké šanci míč odskočil za lajnu. Vzápětí se na levém křídle uvolnil jihlavský Přeučil, potáhl míč do středu hřiště a vyslal zajímavou střelu, která minula levou tyč Grigarovy branky. Vysočina bojovala alespoň o korekci nepříznivého stavu, ale musela se mít neustále na pozoru před velkou ofenzivní silou žluto-modrých. V 73. minutě střílel z první Táborský, ale našel jen připravenou Blažkovu náruč. V 78. minutě, kdy byl za postranní čarou ošetřován otřesený Karlík, zvýšili domácí na 4:1, když Nivaldův centr přesně hlavou zakončil Litsingi. V 85. minutě Vysočině vyšel rychlý brejk, který po levém křídle táhl Přeučil, ten vysunul Harbu, jenž před brankou přihrál Teplému, pro něhož už nebyl velký problém prostřelit hráče Teplic na brankové čáře – 4:2. Do konce zápasu už se na skóre nic nezměnilo a domácí celek slavil zaslouženou výhru. Vysočina však ze Stínadel odkráčela se vztyčenou hlavou.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Teplice - FC Vysočina | 4:2
20.kolo | FC Vysočina - Teplice | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu