22.08.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Do Teplic nepojedeme předem poraženi

Komňacký: Do Teplic nepojedeme předem poraženiUž na startu aktuálního ročníku Gambrinus ligy bylo jasné, že Teplice nehodlají zopakovat nedávné záchranářské starosti a že duel 6. kola na teplických Stínadlech bude pro jihlavské fotbalisty hodně těžkou prověrkou. Aktuální pohled do tabulky a poslední výsledky a výkony teplického celku však naděje FC Vysočina na úspěch ještě snižují. Nebo se v neděli zrodí překvapení?

 

Vysočina se v Teplicích v rámci Gambrinus ligy představila dvakrát a vždy svému soupeři podlehla 3:1. První bod ze zápasů proti severočeskému celku přinesl až jarní duel v Jihlavě, kdy dvě minuty před koncem vyrovnával na 1:1 Jan Kliment. Co ve světle pondělní drtivé a historické výhry Teplic v pražském Edenu od nadcházejícího zápasu očekává kouč František Komňacký? „Čeká nás velice těžký duel. Poslední rekordní výhra Teplic pro nás paradoxně může být malou výhodou v tom, že naši hráči k utkání přistoupí s maximální koncentrací a respektem k soupeři. Aktuální výkony Teplic jsou varováním a potvrzením dobré práce trenéra Ščasného. Teplice v létě velmi dobře posílily a vrátily se do pozice, v níž v posledních deseti letech vždy byly. Mají na to, aby byly štikou ligy a proháněly mužstva na samotné špičce Gambrinus ligy.“

Bude aktuální forma Teplic automaticky znamenat větší důraz FC Vysočina na defenzívu? „Z defenzívy samozřejmě vyjdeme. Za momentální konstelace sil se nemůže pustit do otevřené hry nahoru – dolů. Sílu soupeře známe, ale do Teplic rozhodně nepojedeme předem poražení. Chceme překvapit a poprat se alespoň o bodík,“ věří Komňacký.

Teplický kádr doznal během letní pauzy poměrně velkých změn a především posílení. Na které hráče by chtěl jihlavský lodivod své hráče upozornit? „Těch hráčů je celá řada. Na hrotu hraje velmi dobře nová posila, nigerijský útočník Salami, ovšem gólově je produktivnější starý známý Mahmutovič. V záloze si musíme dát velký pozor na rychlé a technické hráče Litsingiho a Nivalda, stejně tak na kreativního Vachouška a výborně hrajícího podhrotového záložníka Táborského. Teplice navíc velmi dobře zahrávají standardní situace, které nejčastěji kope Krob,“ upozornil na sílu teplické sestavy Komňacký.

Hodláte využít některé hráče, kteří podali dobrý výkon v pohárovém duelu proti Rosicím? Dojde ke změně sestavy oproti domácímu duelu proti Dukle Praha? „Výrazné změny nechystáme. Řadu dobrých zápasů jsme odehráli v určité sestavě, z níž nadále hodláme vycházet. Je však pravdou, že ve středu si někteří hráči řekli o to, aby v ligových duelech dostávali větší prostor. Naše sestava se též bude odvíjet od toho, zda dnes Tomáš Marek obdrží od disciplinární komise delší trest, než 1 zápas, který si odbyl v Rosicích,“ uvedl trenér Vysočiny.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FK Teplice: 4 utkání  0 – 1 – 3   3 : 11

Poslední vzájemné utkání: Na jihlavském stadiónu se v rámci 24. kola Gambrinus ligy hrál nesmírně těžký záchranářský duel, v němž domácí tým především nechtěl prohrát. Svěřenci Františka Komňackého bojovným výkonem čelili ofenzivní síle Teplic, ovšem jediné chyby se nevyvarovali, když v 72. minutě skóroval Mahmutovič. Vysočina se až poté vrhla do útoku a dvě minuty před koncem se dočkala strašně důležitého vyrovnání z hlavy mladíka Jana Klimenta, jenž zaznamenal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Oba celky tak braly po bodu a Vysočina domácí neporazitelnost prodloužila na 6 utkání - 1:1.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Šimonek, Masopust, Jungr, Tlustý, Marek, Harba, Šourek.

Inkasované karty: 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Masopust, Přeučil.

Absence: Josl a Šilinger (zranění), Kopic (trest za ČK), Marek (trest za ČK - ???)

FK Teplice

Trenér: Zdeněk Ščasný

Střelci: 4 – Mahmutovič, 3 – Litsingi, 2 – Ljevakovič, Táborský, 1 – Matula, Jablonský, Jindráček.

Sestava v posledním ligovém utkání: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek (80. Jindráček), Nivaldo (82. Krátký) - Táborský, Salami (50.Mahmutovič).

Letní změny v kádru:

Příchody: Pechatý (návrat z farmy v Roudnici nad Labem), Hošek (konec host. FK Baník Sokolov), Dolejš (konec host. FC MAS Táborsko), Salami (přestup z Debreceni VSC/MAĎ), Krob (host. Tatran Prešov), Nivaldo (přestup Academica Coimbra/POR).

Odchody: Rosa (přestup FK Mladá Boleslav), Chovanec (host. FC Spartak Trnava), Janič (konec smlouvy), Kerič a Podaný (konec host. AC Sparta Praha), Slavík (hledá si angažmá), Mujagič, Moulis a Šalda (host. FK Ústí nad Labem), Šraga a Filip (host. FK Varnsdorf), Česlák a Pavlíček (host. FC Chomutov)

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu