05.08.2013, Miroslav Fuks

Juniorka zdolala premiérového mistra

Juniorka zdolala premiérového mistraJuniorský tým FC Vysočina se ve 3. kole své soutěži dočkal první výhry, která byla o to cennější, že se zrodila proti Zbrojovce Brno, tedy loňskému vítězi premiérového ročníku Juniorské ligy. Tři body za výhru 3:1 (2:0) zařídily trefy Jindřicha Kučery, Jakuba Teplého a Radima Šuty z penalty.

 
FC VysočinaFC Vysočina
3.kolo, pondělí 5.8.2013, 16:00, Jiráskova
3:1
(2:0)
BrnoBrno
 

Góly: 16. J.Kučera, 45. Teplý, 74: Šuta pen. – 56. Přerovský
ŽK: Mikula, Kliment, Šuta
Rozhodčí: Mikel – Antoníček, Hájek
Diváci: 100
FC Vysočina: Hanuš – Šuta, Mikula, Berky, Urbánek (55. Dvořáček) – Fulnek (74. Levai), Štancl (67. Kelbler), P.Demeter, Kliment – Teplý (81. Tomovič), J.Kučera (86. Hráček).
Brno: Petr – Hanuš, Zezula, Avdić (34. Černý), Buchta – Krška (76. Kugler), Kunc, Fall (60. Sedlák), Vávra – Jukl (76. Dvořák), Přerovský.
 

Komentář

V první půli byl k vidění zajímavý duel, v němž byla výrazně efektivnější juniorka Vysočina. Ta hlavně z účinných rychlých brejků trestala okénka v brněnské defenzívě. Mladíci Zbrojovky, kteří obhajují titul z premiérového ročníku Juniorské ligy, se snažili o obléhání jihlavské branky, ovšem jedinou nebezpečnou střelu si vypracovali až ve 43. minutě. To se ke střele ze středu vápna dostal Jukl, jenže jeho střela na dlouhou nohu branku o dobré tři metry minula. Propásl tak šanci na vyrovnání jihlavského vedení, které v 16. minutě zařídil kapitán Jindřich Kučera. Jeho přesnému voleji předcházel centr debutujícího Fulneka z pravého křídla. Vysočina byla za svůj dobrý výkon v první dějství odměně nadějným náskokem 2:0 a brankou do šatny. Rychlonožka Teplý dostal míč za obranu po dobré práci Kučery a před gólmanem Petrem se trefil přesně k tyči.

V první gólové situaci druhé půle se ve 49. minutě objevil Kučera. Hlavou ale na malém vápně nezamířil přesně. Mnohem aktivnější vstup do druhého dějství však měli hosté.  A v 56. minutě se dočkali snížení nepříznivého stavu, když centr do vápna domácího týmu propadl až k Přerovskému, který nekompromisně na zadní tyč skóroval – 2:1. Brno krátce působilo dojmem, že se pokusí vyrovnat, ovšem to domácí mladíci svojí aktivitou nepřipustili. Naopak v 73. minutě se do šance dostal Kelbler a jeho střela byl tečovaná do prostoru, kde byl Kliment dříve, než gólman Petr a ten jej fauloval – penalta! Tu vzápětí placírkou od břevno proměnil Šuta – 3:1. Brno si s nepříznivým stavem nevědělo příliš rady. Nutilo se do ofenzívy, ale troskotalo na jihlavské defenzívě. Jedinou šanci si vypracovalo až v 89. minutě, kdy Vysočině nevyšel ofsajd systém a Kunc parádně vypálil. Hanuš se však vytasil s výborným reflexivním zákrokem. To Vysočina hrozila z brejků, přičemž blízko branky byl v samotném závěru Demeter, jehož rána letěla těsně nad břevno. Jihlavský tým zaslouženě zvítězil 3:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:0
27.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu