04.06.2013, Miroslav Fuks

Tomáš Josl rozlosoval finále McDonald´s Cupu

Tomáš Josl rozlosoval finále McDonald´s CupuŠestnáctý ročník největšího dětského fotbalového turnaje McDonald´s Cup se blíží svému finále, které proběhne ve dnech 10. a 11. června na stadiónu FC Vysočina v Jihlavě. Velký turnaj se samozřejmě nemůže obejít bez informační tiskové konference a slavnostního rozlosování základních skupin, které proběhlo v úterý 4. června v jihlavské radnici. Losu se za účasti primátora Jaroslava Vymazala a ředitele FC Vysočina Zdeňka Tulise ujal levý obránce Tomáš Josl.

 

Odchovanec přerovského fotbalu měl ve svých rukou i los skupiny „A“, do níž byla nasazena pořádající ZŠ Evžena Rošického v Jihlavě. Ta bude o postup do bojů o nejvyšší příčky bojovat proti školám z Plzně, Chebu a Protivína.

Připomeňme, že od 20. do 31. května se ve všech krajích ČR odehrála krajská finále. Jejich vítězové z kategorie B (4. a 5. třída ZŠ) se pak ve dnech 10. a 11. června 2013 utkají o titul šampionů na republikovém finále - Svátku fotbalu v Jihlavě. K 3. červnu 2013 se do letošního McDonald´s Cupu zapojilo 3 166 základních škol a 81 356 kluků a holek ve věku 6–11 let.

Celoroční turnaj v minifotbalu pro žáky a žákyně prvního stupně základních škol pořádají Asociace školních sportovních klubů ČR, FAČR za podpory Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy a společnosti McDonald‘s ČR.

Dalšími partnery jsou adidas ČR, Sportisimo, Perfetti van Melle, Lego, Nikon a Aquapalace. McDonald´s Cup významně podporuje mediální skupina MAFRA, konkrétně deník MF DNES a iDNES.cz. Vedle inzertních ploch v celostátním deníku MF DNES vydává dvě samostatné přílohy věnované speciálně McDonald´s Cupu, je zřízen blog projektu, na Rajče.net probíhá soutěž o nejlepší turnajovou fotografii. V den celostátního finále 11. června zpravodajský portál iDNES.cz zajišťuje online přenos z jihlavských finálových utkání. Dále McDonald´s Cup podporují Radio Frekvence 1, sportovní televizní kanál Nova Sport a časopis Fresh.

Postupně si projekt McDonald´s Cup získal pozici největšího školního fotbalového turnaje v Evropě a obdržel mnohá společenská ocenění. Jubilejní 15. ročník McDonald´s Cupu byl letos v lednu vyhlášen na Galavečeru českého neprofesionálního fotbalu na pražském Žofíně „Nejlepší Grassroots akce roku 2012“. Za zmínku jistě stojí, že za uplynulých 15 ročníků na trávníky školních ale i prvoligových hřišť vyběhlo více jak milion kluků a holek!

Jak vysokou prestiž McDonald´s Cup má, svědčí i fakt, že patrony tohoto turnaje byly takové osobnosti, jako bratři Doškové, Lukáš Zelenka, trenér Karel Jarolím a jeho syn Lukáš, Tomáš Rosický, vynikající trenér mladých fotbalistů a současný trenér AC Sparta Praha Vítězslav Lavička, bývalý kapitán pražské Sparty Patrik Berger, Václav Kadlec, bývalý dlouholetý reprezentant Vladimír Šmicer se svým malým synem Jirkou či světoznámý brankář české reprezentace a londýnské Chelsea Petr Čech.

Patronaci nad 16. ročníkem McDonald´s Cupu převzal uznávaný fotbalový záložník, bývalý reprezentant a současný kapitán mistra ligy FC Viktoria Plzeň, Pavel Horváth. Patron přijede děti pozdravit a podpořit i na Svátek fotbalu. Tam Pavel Horváth oficiálně předá pomyslné „žezlo“ pro 17. ročník McDonald´s Cupu novému patronovi, jehož jméno bude odtajněno právě v Jihlavě.

Vítězný tým Svátku fotbalu získá kromě mnoha věcných cen od partnerů i zájezd do Norimberka na bundesligový zápas, po kterém se kluci osobně setkají s fotbalovým útočníkem Tomášem Pekhartem.

Zpestřením McDonald’s Cupu je soutěž o Nejrychleji vstřelený gól jak na krajských finále, tak i na Svátku fotbalu. Novinkou pak je soutěž partnera Lego o Nejšikovnějšího hráče. V Jihlavě bude oceněn i Nejlepší brankař Svátku fotbalu. Již tradičně je vyhlášena soutěž o Nejlepšího střelce, který vsítí nejvíce branek. Hráč, který v této soutěži zvítězí na Svátku fotbalu, získá Zlatou kopačku.

Rozlosování do skupin

Skupina A
ZŠ Rošického, Jihlava
33.ZŠ T.Brzkové, Plzeň
ZŠ M.Kopeckého, Cheb
ZŠ Komenského, Protivín

Skupina B
ZŠ Sever, Hradec Králové
ZŠ Eden, Praha
ZŠ Edisonova, Teplice
ZŠ Pod Ralskem, Mimoň

Skupina C
ZŠ Janouškova, Brno
ZŠ J.Šoupala, Ostrava
ZŠ Jesenice
ZŠ Komenského, Zlín

Skupina D
ZŠ Školní, Velké Meziříčí
ZŠ E.Valenty, Prostějov
ZŠ Bratří Čapků, Ústí Nad Orlicí
9.ZŠ 17. listopadu, Mladá Boleslav

  • fotogalerii z losu turnaje naleznete ZDE

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu