01.06.2013, Miroslav Fuks

František Komňacký: Dnes jsme si vyhrát zasloužili

František Komňacký: Dnes jsme si vyhrát zasloužiliFanoušci FC Vysočina si jen těžko mohli přát lepší zakončení úspěšné fotbalové sezóny. Jejich tým po velmi dobrém výkonu přehrál a o dvě branky porazil renomovaného soupeře a duel se přes nepříznivé počasí sehrál na zaplněném stadiónu a ve skvělé atmosféře. Velká škoda, že ji svými nepochopitelnými pyrotechnickými excesy narušovaly „fanoušci“ Slavie. Ani černý dým z jejich sektoru však v žádném případě nemohl zastínit skvělý výkon Jihlavy a dobrou pozápasovou náladu trenéra Františka Komňackého.

 

Jihlavský lodivod v úvodu svého hodnocení přiznal těžkosti se složením sestavy: „Už podle úvodních sestav jste viděli, že oba celky měly docela potíže se složením sestavy. Tu jsme dávali horko-těžko dohromady a měl jsem obavu, jak to nově poskládaná defenzíva zvládne. Viděli jsme tak trochu bláznivý zápas. Hlavně v první půli se mi zdálo, že hráči myslí hlavně na to, jak si zápas užít a zahrát si. Zápas měl nesporně vysoké tempo, útok střídal útok a rodily se i šance a góly. Řekl bych, že právě při řešení těchto klíčových situací jsme byli lepší. Ne, že by Slavia neměla šance, ale za první poločas a za větší touhu vyhrát jsme si vítězství zasloužili. Musím hráče pochválit za úspěšnou tečku za sezónou. Myslím si, že budou na dovolenou odcházet s lepším pocitem a po návratu budou mít větší chuť do práce,“ zakončil Komňacký.

A jak poslední ligový duel okomentoval slavistický trenér Michal Petrouš? „Nebudu říkat, že jsme si zápas prohráli v první půli, ale svým způsobem jsme si trošku vyrazili trumfy z vlastních rukou. Udělali jsme moc chyb v obraně a nechali jsme soupeři prostor hlavně v kontrech. Jihlava má výborný přechod do ofenzivní činnosti po standardkách či ztrátě míče, což v zápase ukázala. Přesto jsme měli spoustu příležitostí skórovat, bohužel jsme nebyli efektivní. Myslím si, že ve druhé půli jsme hráli na jednu bránu, ale zase jsme umřeli na šance. Vošahlík šel sám na branku, kdyby dal, mohlo to být jiné. Oboustranně se hrál útočný fotbal, který musel být pro diváky vynikající a musel je bavit. Bohužel jsme po utkání byli smutnější my, z čehož nelze dělat tragédii. Takové zápasy se prostě někdy hrají. Doufám, že nás příští sezónu čeká stejná série jako doteď. Musíme ale uznat kvalitu soupeře, který má ve svém středu zkušené hráče a na jaře doma ještě neprohrál. Dnes to Jihlava potvrdila a já jí musím poblahopřát,“ hodnotil výkon Slavie v Jihlavě trenér Petrouš.

  • pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně přináší i Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Františka Komňackého a Michala Petrouše z tiskové konference zde najdete i názory Václava Kolouška, Jaromíra Blažka a Tomáše Marka.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu