30.11.2005, Redakce

Trenér Večeřa bude spokojen po dosažení 20 bodů. Už v neděli?

Na určité zklamání z domácího bezbrankového utkání se Zlínem, v němž Vysočina neproměnila pět vyložených šancí, svěřenci Karla Večeři rychle zapomněli. Minulou neděli znovu překvapili venku a přivezli tři body z půdy třetí Olomouce. Zcela nečekané, ale podle vývoje zápasu naprosto zasloužené. „Olomouc jsme do ničeho nepustili,“ tvrdí v rozhovoru trenér Karel Večeřa.

 
• Vítězství čekal málokdo. Kam na takové senzace chodíte?

O senzaci bych nemluvil, o překvapení podle tabulky ano. O naší výhře rozhodl poctivý a velmi dobrý výkon všech hráčů. Výsledek odpovídá dění na hřišti, klidně jsme mohli vyhrát i víc. Důležité je, že jsme konečně proměnili šance.

• Zápas jen potvrdil Vaši bilanci. Zatímco doma Vysočina často ztrácí, venku je z celé ligy momentálně čtvrtá nejlepší...

Už ve druhé lize nám to sedělo venku víc, tam jsme byli dokonce nejlepší. Toto mužstvo zkrátka umí hrát do otevřené obrany lépe než v domácích utkáních tvořit do plných.

• K poslednímu zápasu přijede do Jihlavy Mladá Boleslav a ta by snad měla produkovat otevřenější fotbal než před čtrnácti dny Zlín...

Důležité bude, abychom se do šancí znovu dostali. Přestože Zlín hrál hodně defenzivně, tak nás do nich pustil. Jenže jsme doplatili na vlastní střeleckou neschopnost nebo kluky vychytal Baránek.

• Co od posledního domácího soupeře očekáváte? Viděl jste na podzim Mladou Boleslav na vlastí oči?

Nedělním zápasem se začnu zaobírat až od středy (rozhovor vznikal v úterý - pozn. red.), dneska si teprve zhodnotíme utkání v Olomouci. Boleslav jsem na podzim neviděl a určitě se budu po informacích pídit v Brně, které teď v Mladé Boleslavi hrálo.

• Berete jako určitou výhodu, že soupeř nemůže nasadit zkušené a obávané útočné kanonýrů Holub - Kulič?

V žádném případě. Zápas na zmrzlém terénu bude hlavně o bojovnosti a oni dva přes jejich nesporné kvality takové typy nejsou. Šanci dostanou hráči z lavičky a ti se na hřišti určitě porvou. Předpokládám, že nastoupí v základu Pavel Simr, který se bude chtít proti nám vytáhnout. Vždyť jeho góly Jihlavě k postupu do první ligy výrazně pomohly. Takže bych byl raději, kdyby Holub s Kuličem mohli hrát.

• Jak je na tom po zdravotní stránce Vaše mužstvo?

Braňo Rzezsoto prodělal angínu, ale už dobírá antibiotika a v pátek by se měl zapojit do tréninku. Smůlu měl v pondělí Petr Tulis, který si při chytání naštípl prst. Všichni hráči do pole jsou v pořádku, tedy i Perniš, který s námi nebyl v Olomouci.

• FC Vysočina má po 14 kolech sedmnáct bodů, o jeden víc než mistrovská Sparta. Čekal jste to?

Na hodnocení ještě dva týdny počkejte. Když uhrajeme dvacet bodů, budu spokojen.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu