12.05.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Dosáhli jsme cenné a zasloužené remízy

Komňacký: Dosáhli jsme cenné a zasloužené remízyJablonec je po 27. kole Gambrinus ligy jediným celkem, který Vysočinu dokázal porazit na její půdě. Jihlava tedy na sever Čech odjela s cílem zkomplikovat domácímu celku snahu o zisk 3. pohárové příčky v tabulce a zároveň co nejlépe reprezentovat kouče Františka Komňackého, který Baumit vedl takřka pět sezón. Jakého přijetí se jihlavský trenér v Jablonci dočkal?

 

„V tomto směru si nemohu na nic stěžovat. Dočkal jsem se příjemného a srdečného přijetí jak od majitele hotelu, kde jsme byli ubytováni, tak i od vedení jabloneckého klubu, hráčů, trenérů i fanoušků, kteří mne potěšili skandováním mého jména. Jen škoda, že diváků nepřišlo více,“ uvedl trenér František Komňacký.

A jaký pocit měl jihlavský lodivod z vlastního utkání? Potěšilo ho jeho hráči výkonem? „Trenér by s hrou svého celku nikdy neměl být úplně spokojen. V Jablonci jsme opět střídali lepší pasáže hry s těmi horšími. Vycházeli jsme z kvalitní defenzívy do rychlých a nebezpečných brejků. Zejména v první půli jsme si vypracovali několik nebezpečných šancí a je velká škoda, že žádná z nich neskončila brankou v jablonecké síti. Domácí měli územní převahu, ale až ve druhé půli naši branku dokázali pořádně ohrozit. Nakonec jsme dosáhli remízy, kterou lze označit za zaslouženou. Po utkání jsme se na tom shodli i s trenéry a funkcionáři jabloneckého klubu. Z pohledu Jihlavy jde o velmi cenný bod ze stadiónu silného klubu a aspiranta pohárového umístění. Jsem rád, že jsme takto alespoň částečně odčinili porážku, kterou nám Baumit uštědřil na podzim v Jihlavě,“ řekl Komňacký.

Co byste řekl ke změnám, které jste v sestavě učinil? „Náhradu za potrestaného Karlíka jsme našli v Kolouškovi, jehož výkon byl hlavně v ofenzivní části v pořádku. Byl platný a svým spoluhráčům adresoval několik přesných a kvalitních přihrávek. Šimonkovi poslední zápasy úplně nevyšly, tudíž jsme dali šanci na hrotu útoku Vaněčkovi. Ten 70 minut bojoval a dřel, ovšem hlavní úkol vstřelit branku nesplnil,“ zhodnotil Komňacký.

Jak zápas viděl trenér Roman Skuhravý, který absolvoval první ligové utkání na lavičce Jablonce? „Hráči chtěli vyhrát, chtěli napravit ta předešlé čtyři prohraná utkání. Soupeř si v prvním poločase vypracoval i díky naší špatné defenzivní organizaci několik dobrých šancí. Ve druhém poločase a hlavně v jeho závěru nám odešly fyzické síly. Bez těch už se utkání otáčí jen obtížně. Remíza je pro oba týmy rozhodně spravedlivým výsledkem.“

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu