30.11.2005, Redakce

Představujeme domácího soupeře - FK Mladá Boleslav

Když měla hrát Mladá Boleslav v Jihlavě na začátku prosince, byla v tabulce ve druhé polovině se třemi minusovými body. Teď je třetí a překvapivě útočí na evropské poháry. Trenér Mladé Boleslavi Dušan Uhrin mladší se ale drží při zemi.

 
Trenér Dušan Uhrin: V Jihlavě budeme spokojeni i s jedním bodem

Když měla hrát Mladá Boleslav v Jihlavě na začátku prosince, byla v tabulce ve druhé polovině se třemi minusovými body. Teď je třetí a překvapivě útočí na evropské poháry. Trenér Mladé Boleslavi Dušan Uhrin mladší se ale drží při zemi.

• Mladá Boleslav atakuje příčky, znamenající účast v evropských pohárech. Cítíte se i na Ligu mistrů?

Jsme spokojeni s tím, kde se v tabulce nacházíme, ale teď nás čekají tři zápasy za sebou venku (Jihlava, Příbram, Most – pozn. red.) a od toho se budou naše ambice odvíjet. Myslíme na poháry, minimálně na Intertoto, v lepším případě na Uefu, ale o Lize mistrů zatím nepřemýšlíme. Je třeba se držet při zemi a jít s pokorou od zápasu k zápasu.

• Váš tým čekají tři soupeři z horší poloviny tabulky. Jihlava je poslední. Jedete si Na Vysočinu pro povinné tři body?

V žádném případě to tak nebereme. Jihlava má dobrý tým, akorát teď asi není v psychické pohodě. Chtěli bychom neprohrát, bod z Jihlavy by byl dobrý. Ovšem budeme hrát útočně, tak jako v každém utkání.

• V Jihlavě je rozbitý trávník. Jaký fotbal na něm očekáváte?

Bude to boj a také proto jsme pokorní. Musíme si dát pozor na standardní situace, které velmi dobře zahrává klíčový hráč Vladyka. Také útočníci Vysočiny jsou podle mě kvalitní, jen se jim momentálně nedaří střelecky.

• Budete postrádat tvůrce hry Matějovského, který doma proti Zlínu nastoupil se zlomeným nosem a vykartoval se. Jak ho nahradíte?

Je to jeden z těch hráčů, kteří se nahrazují těžko. Tvoří hru a má výbornou formu. Nějak to vyřešíme a věřím tomu, že jeho absence nebude příliš vidět.

• Mezi klíčové hráče se na jaře zařadil také jihlavský odchovanec Lukáš Vaculík…

Lukášovi pomohlo podzimní hostování v Kroměříži, kde stabilně hrál. V zimní přípravě vypadal dobře a řekl si o místo v základní sestavě. A zatím se mu daří, dal dva důležité góly. Takže spokojenost.

FK Mladá Boleslav

Základní informace

právní forma:

akciová společnost

vedení klubu:

prezident klubu: Josef Dufek, víceprezident: František Petrtýl, technický ředitel: Aleš Juranka, generální ředitel: Jaromír Šeterle, sportovní ředitel: Zdeněk Kudela, ředitelka pro marketing a komunikaci: Sylva Hottková

adresa:

U stadionu 1118/II., 293 01 Mladá Boleslav

tel.:

326 719 041

fax:

326 719 044

e-mail:

fkmb@fkmb.cz

internet:

www.fk-mladaboleslav.cz

klubové barvy:

světle modrá a bílá

kapacita stadiónu:

5.000 k sezení

B-tým:

-

mládežnické celky:

14

Pohled do historie:

založen 1950 sloučením čtyř klubů do Sokola AZNP Mladá Boleslav

1961 – TJ Spartak Mladá Boleslav

1965 – TJ Škoda Mladá Boleslav

1971 – TJ AŠ Mladá Boleslav

1990 – FK Mladá Boleslav

1992 – FK Slavia Mladá Boleslav

1994 – FK Bohemians Mladá Boleslav

1996 – FK Mladá Boleslav

Úspěchy:

Tradiční účastník druhé ligy vybojoval historický postup do nejvyšší soutěže rok před Jihlavou, tedy v sezóně 2003/04. Po revoluci, kdy se funkcionáři zvyklí na podporu automobilky neuměli postavit na vlastní nohy, následoval pád až do divize. Změna přišla o příchodu manažera Doležala a trenéra Stannera. V roce 1997 postoupila Boleslav do ČFL a v následující sezóně se vrátila do druhé ligy.

Situace před utkáním

Vzájemná bilance:

8 utkání 2 – 4 – 2 7 : 10

Pravděpodobná sestava:

Kučera

Ševinský Brezinský Švejdík Rychlík

Kysela Vít Sedláček Vaculík

Pecka Kulič

Trenér:

Dušan Uhrin ml.

Chybí:

Holub (dlouhodobě), Matějovský (4 ŽK)

Střelci:

5 – Holub, Kulič, Matějovský, 4 - Vít, 3 – Pecka, Ševinský, 2 - Kysela, Palát, Vaculík, 1 - Čáp, Rychlík, Simr, Švejdík, Sviták, Ordoš

Změny v kádru:

Příchody: Krátký (návrat z hostování v Brně), Vaculík (návrat z hostování v Kroměříži), Ordoš (přestup z 1. FC Slovácko)

Odchody: Diogo Jose Pires, Olimpio Leonel (oba do brazilského Barbarense), Simr (návrat do Brna), Macháček (přestup do Jihlavy), Brunclík (na hostování do Blšan), Skoupý (na hostování do Břevnova)

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu