03.05.2013, Ondřej Novotný & Jaroslav Wollmann

Vysočina proti Dukle získala další důležitý bod

Vysočina proti Dukle získala další důležitý bodAni na desátý pokus se fotbalisté FC Vysočina nedočkali výhry nad pražskou Duklou. V první půli předvedli výborný výkon a zaslouženě vedli po krásné trefě Karola Karlíka, ovšem ve druhém dějství Dukla potvrdila skvělou jarní formu a čtyři minuty před koncem vyrovnala. Oba týmy tak braly po bodu - pro Jihlavu šlo o třináctou a pro Duklu dvanáctou remízu. Vysočina si připsala další důležitý bod a blíží se kýžené záchraně.

 
FC VysočinaFC Vysočina
26.kolo, pátek 3.5.2013, 18:00
1:1
(1:0)
Dukla PrahaDukla Praha
 
Góly: 31. Karlík – 87. Borek.
ŽK: Karlík, Koloušek – Božič.
ČK: 85. Karlík.
Rozhodčí: Bílek – Moláček, Blažej.
Diváci: 2689
FC Vysočina: Blažek – Marek T., Tlustý, Šourek, Josl – Masopust (61. Kliment), Karlík, Jungr (88. Čvirik), Rada T., Vaculík (79. Koloušek) – Šimonek. Náhradníci: Hanuš – Vaněček, Kučera, Kosak.
Dukla Praha: Rada F. – Romera (82. Marek J.), Božič, Vorel, Vrzal – Borek, Gedeon, Malý – Hašek (46. Berger), Pospěch, Přeučil (65. Albiach Roger)
 

Komentář

Trenér František Komňacký v sestavě dle očekávání neučinil žádnou změnu a nasadil stejnou jedenáctku, které věřil na stadiónu Sparty Praha.

Úvodní minuty zápasu patřily spíše hostům, kteří drželi míč na svých kopačkách častěji. První roh zápasu si však vypracovala Jihlava. Velkou šanci měl Karlík, po přihrávce Jungra ale střelu zablokoval jeden z obránců Dukly na další roh. Karlík měl v 11. minutě další možnost skórovat, jeho střela však mířila pouze doprostřed branky. Vysočina dále zkoušela útočit po křídlech, obrana hostů však byla pozorná. Snahu hostů ohrozit brankáře Blažka často zastavoval praporek pomezního. Ve 23. minutě se snažil znovu Karlík o vstřelení branky, míč ale po centru Jungra netrefil ideálně. Ve 26. minutě pálil z voleje hostující Hašek, míč ale skončil mimo branku. V 29. minutě si s jihlavskými stopery pohrál po nápadité přihrávce Pospěch, nedokázal však přesně zakončit. V 31. minutě se mohli domácí příznivci konečně radovat. Z hranice vápna se nádherným projektilem trefil Karol Karlík! Brankář hostů byl proti povedené střele bezmocný – 1:0. Dukla byla po inkasovaném gólu bezzubá. 38. minuta přinesla závar před brankou Rady po průniku Jungra, ovšem Karlík, ani Vaculík hradbu těl nepropálili. Minutu před koncem prvního dějství se vpravo pro změnu prosadil Masopust, ale ani Jungr nedokázal trefit branku. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhou půli začala aktivněji Dukla, kýžený gól to však nepřineslo. Zápas se hrál v rychlém tempu, šanci si však ani jeden celek nedokázal vypracovat. Obrana Jihlavy působila velmi jistě. Hosté se snažili o střelbu ze střední vzdálenosti, Malý ovšem nevměstnal svůj pokus mezi tři tyče. V 60. minutě se dlouhý míč dostal až k Masopustovi, ten ve spolupráci se Šimonkem nedokázal nic vymyslet. Žlutomodří dále hráli aktivně, směrem dopředu toho ale moc nevymysleli. Efektivní Střelu hostů ze 72. minutě zlikvidoval v pohodě Blažek. Jihlavský brankář se poté vyznamenal po rohu Dukly, skvěle zlikvidoval nebezpečnou hlavičku. Dukla znovu zahrozila, následný roh ale nebezpečí pro domácí branku neznamenal. V 77. minutě zahrávala Dukla standardku z nebezpečné vzdálenosti, Malý však branku přestřelil. O minutu později se o penaltu snažil Pospěch, jeho pád ve vápně však byl příliš okatý. V 82. minutě Blažek opět úspěšně zneškodnil hlavičku jednoho z hostí. Dukla zahrávala množství standardních situací, po jedné takové se z odraženého míče trefil do tyčky Tomáš Berger! V 85. minutě se dosavadní hrdina zápasu Karol Karlík nechal po druhé žluté vyloučit. Jihlava tak musela hájit náskok pouze v deseti mužích a dlouho čisté konto neudržela, neboť v 87. minutě centra z pravé strany zakroutil Berger a Borek ho šikovně prodloužil na zadní tyč branky – 1:1. Závěr už šance nepřinesl, oba celky se po náročném boji spokojily s bodem.

  • sestřih utkání naleznete ZDE

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 2:2
26.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu