25.04.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Přesvědčili jsme se, že se proti Spartě dá hrát

Komňacký: Přesvědčili jsme se, že se proti Spartě dá hrátVěru těžký týden má FC Vysočina zapsán v kalendáři Gambrinus ligy. V úterý se jihlavský tým v dohrávce představil na sestupem ohrožených Bazalech a v pátek ho v televizním utkání čeká velmi náročná prověrka proti týmu s nejlepší aktuální formou v nejvyšší soutěži – Spartě Praha. Dokáže Vysočina na Letné překvapit? Prodlouží remízovou sérii vzájemných zápasů se Spartou v tomto ročníku?

 

Aktuální forma Sparty je skutečně obdivuhodná. V dosavadních osmi jarních zápasech Gambrinus ligy ztratila pouze dva body za domácí remízu s Jabloncem. Navíc je úspěšná i v Poháru České pošty, kde dvakrát smetla Sigmu Olomouc a postoupila do semifinále. Za zmínku však stojí její druhá jarní remíza – právě v odvetném duelu národního poháru remizovala na Letné s Vysočinou 1:1. Postupu dosáhla až po penaltovém rozstřelu. Jihlavský tým tak v letošním ročníku proti Spartě nastoupil třikrát a vždy uhrál remízu v poměru 1:1. Je podle trenéra Františka Komňackého v silách jeho svěřenců, aby tento příznivý výsledek zopakovali i v pátek večer? „Nebudeme v jednoduché roli, neboť do utkání nastoupíme pouhé tři dny po zápasu v Ostravě. Rozhodně na Letné budeme chtít napravit herní dojem z výkonu na Baníku, zejména z první půle zápasu. I na Spartě se chceme pokusit učinit další důležitý krůček ke kýžené záchraně. Věřím, že je v našich silách podat soustředěný a koncentrovaný výkon a favorizovanému letenskému týmu cestu k vítězství pořádně znepříjemnit. V předchozích třech vzájemných zápasech jsme se přesvědčili, že se proti Spartě dá hrát. Budeme to však mít nesmírně těžké, neboť páteční duel má pro Spartu stěžejní význam a náš nadcházející soupeř je herně i bodově parádně rozjetý.“

Co říci k současné formě týmu Vítězslava Lavičky? Na které aspekty hry a na jaké hráče si musíte dát pozor? „Sparta se prezentuje výbornou organizací hry s aktivní obranou, agresivitou a vysunutým presingem už na polovině soupeře. Navíc se ve velmi dobré formě nachází tvořiví a ofenzivní hráči, kteří jsou schopní rozhodovat zápasy. Na mysli mám velkou ofenzivní sílu v podání Matějovského, Kweukeho, Lafaty, Kadlece či Krejčího.“

Plánujete pro Spartu změny v sestavě? S jakými hráčskými absencemi počítáte? „Po středečním regeneračním tréninku mohu říci, že jsme kompletní. Tedy včetně útočníků Vašíčka a Vaněčka, kteří se už naplno zapojili do tréninku, a Vaculíka, který si z Baníku odvezl velkou krevní podlitinu pod okem, která si vyžádala lékařskou kontrolu a péči. Naštěstí u něj nejde o nic vážného. Navíc se nám do sestavy může po karetním trestu vrátit Rada,“ uvedl jihlavský lodivod.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Sparty Praha: 3 utkání 0 – 1 – 2  1 : 4

Fotbalová Vysočina se v posledním vzájemném zápase dočkala historicky prvního bodového zisku proti Spartě Praha. V rámci 11. kola vybojovali svěřenci trenéra Komňackého velmi cennou a zároveň zaslouženou remízu 1:1, když dokázali reagovat na úvodní gól Kadlece z 11. minuty. Vysočina si v celém utkání vypracovala řadu nadějných možností, ovšem vyrovnání přinesl pouze roh Vaculíka a trefa kapitána Tecla. Před vyprodaným hledištěm tak Jihlava udržela svoji domácí neporazitelnost.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 – Tecl, 3 – Koloušek, Karlík, 2 - Šourek, 1 - Vaculík, Jungr, Obert, Kučera, Rada, Masopust, Šimonek, Kliment, vlastní.

Inkasované karty: 8 – Rada, 7 – Josl, 6 - Karlík, Šourek, 5 - Jungr, 4 - Vaculík, 3 - Kučera, Obert, Tlustý, 2 - Koloušek, Masopust, Šimonek, Čvirik, 1 – Mešanović, Blažek, Marek, Kryštůfek, Sedláček, Hanuš, Tecl.

Absence: Kopic (zranění)

AC Sparta Praha

Trenér: Vítězslav Lavička

Sestava v posledním ligovém utkání: Vaclík – Vidlička, Jarošík, Švejdík, Hybš – Kadlec, Vácha, Matějovský, Hušbauer, Kadeřábek (61. Kweuke) – Lafata.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Vácha (přestup FC Slovan Liberec), Lačný (konec hostování Dundee United FC/SKO), Jurdík (konec hostování FC Zbrojovka Brno), Lafata (přestup FK Baumit Jablonec), Bednář (přestup Sivasspor/TUR), Krob (konec hostování FC Graffin Vlašim), Lácha (přestup FK Teplice).

Odchody: Frýdek, Pavelka a Hušek (přestup FC Slovan Liberec), Jirásek (hostování FK Senica), Krob (přestup 1. FC Tatran Prešov), Gil (hostování Albacete Balompié/ŠPA), Skalák (hostování 1.FC Slovácko), Grajciar (přestup Dinamo Tbilisi/GRU), Jurdík (hostování FK Baník Sokolov), Lačný (konec smlouvy).

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu