15.04.2013, Miroslav Fuks

Duel juniorek jednoznačně pro Spartu

Duel juniorek jednoznačně pro SpartuSparta Vysočině odvedla podzimní porážku 1:0 i s pořádnými úroky. V rámci utkání 26. kola Juniorské ligy se od začátku pustila do velké ofenzívy a s chutí si zastřílela. Na výsledkové tabuli na konci utkání svítilo jednoznačné skóre 5:0 (2:0). Jihlavě se zápas vůbec nevyvedl.

 
SpartaSparta
26.kolo, pondělí 15.4.2013, 13:00
5:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 35. Laptev, 39. Karamatič, 50. Juliš, 66. Měska, 69. Miskovič (pen.)
ŽK: Měska (SPA)
Rozhodčí: Kocourek – Kříž, Hrkal.
Diváci: 0
Sparta: Kotěra – Macháč, Karamatič, Breda, Mošna (86. Adamec) – Holas, Pešek, Miskovič (81. Nedbal), Dobiáš (31. Bezstarosti) – Juliš (52. Hájek), Laptev (61. Měska).
FC Vysočina: Matiášek – Fadrný, Kryštůfek, Vonásek, Šilinger (69. Urbánek) - Koudelka, Šuta (75. Štancl) – Kliment (46. Zeman), Gabriel, Košulič - J.Kučera (53. Kavka).
 

Komentář

V úvodní pětadvacetiminutovce se hrál poměrně vyrovnaný zápas, v němž dominovali obrany nad útoky. Vyjímkou byly dvě nebezpečné akce Sparty. V 10. minutě Juliš postupoval zcela sám na brankáře, ale jeho střela postrádala razanci a přesnost, a tak si s ní Matiášek poradil. Ve 26. minutě Breda centroval nebezpečně do vápna, obrana dokázala jeho pokus odvrátit, avšak jen na nohu Macháče, který za vápnem napřáhl k velmi štiplnavé střele, kterou Matiášek jen s obtížemi vyrazil na roh. Po půlhodině přišla příležitost Sparty, která předznamenala dění v dalších minutách. Julišovi z pravé strany přihrál na hranici malého vápna Holas, ale sparťanský útočník ležícího brankáře hostí nepřekonal. O pět minut později už šli domácí mladíci do zaslouženého vedení. Laptev se kličkou uvolnil v pokutovém území a přesně umístěnou střelou vsítil první gól Sparty – 1:0. Brzy nato mohli domácí vést o dvě branky, když Holas z pravé strany prošel do pokutového území a jeho střelu ke vzdálenější tyči jen s obtížemi lapil Matiášek. V 39. minutě se Sparta druhého zásahu přece jenom dočkala. Na rohový kop si nejvýše vyskočil Karamatič a přesnou hlavičkou skóroval – 2:0. Z pohledu Vysočiny mohlo být ještě hůře ve 42. minutě, kdy se Pešek prokličkoval do vápna Jihlavy a přihrával před bránu Julišovi, kterého na poslední chvíli zablokoval obránce.

Ani ve druhé půli nebyla Vysočina Spartě rovnocenným soupeřem.  Ve 47. minutě Laptev našel centrem z pravé strany na vzdálenější tyči Bezstarosti, který parádním volejem nůžkami pořádně zaměstnal brankáře hostů, který jen s obtížemi vyrazil. O 3 minuty později si však Matiášek vybral slabší chvilku, když Pešek našel dlouhým centrem Bezstarosti, který vypálil na zadní tyč slabší střelu, kterou však Matiášek nedokázal udržet v rukavicích a Juliš v pohodě zasunul míč do prázdné brány – 3:0. Jihlava se do první vážnější příležitosti dostala v 55. minutě, kdy střídající Kavka rozehrával rohový kop, na který si naběhl Kryštůfek, ale jeho hlavička mířila jen do míst, kde stál brankář Kotěra. V 65. minutě se Bezstarosti uvolnil na levé straně a přesnou přihrávkou našel na malém vápně Hájka, který ve stoprocentní šanci brankáře nepřekonal. Tlak Sparty pokračoval a vyústil do dalších branek a šancí. V 66. minutě Miskovič našel z levé strany ve vápně Měsku, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:0. V 69. minutě byla nařízena penalta za faul na unikajicího Bezstarosti. A Miskovič penaltu proměnil – 5:0! Poté už se utkání pouze dohrávalo. Sparta měla i nadále více ze hry, ale do většího ohrožení jihlavské branky se už nedostala.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Sparta | 1:1
25.kolo | Sparta - FC Vysočina | 2:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu