11.04.2013, LFA

Gambrinus liga spouští projekt Zelený život

Gambrinus liga spouští projekt Zelený životTřiadvacáté kolo Gambrinus ligy se ponese v „zeleném“ duchu. Česká nejvyšší soutěž naplánovala na tento termín spuštění projektu Zelený život. Ten by měl pod svou značkou komunikovat dobročinné a charitativní aktivity klubů Gambrinus ligy a Fotbalové národní ligy, které se dají shrnout pod obecné a v poslední době hojně využívané označení CSR projekty. Název Zelený život je inspirovaný Modrým životem z knížek Jaroslava Foglara.

 

„Ve fotbalovém prostředí se děje spousta pozitivních věcí, které mají na svědomí právě fotbalové kluby. Projekt Zelený život by měl pomoci tyto aktivity jednotlivých celků komunikovat a představovat je veřejnosti,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Kdo je patronem Zeleného života?

Alena Šeredová – je známa svou vysokou angažovaností  v charitativních projektech. Od roku 2004 je patronkou italských SOS vesniček, pomohla postavit školku v africké Rwandě, zapojila se do adopce na dálku, pořádá tábory pro sociálně slabé děti, v roce 2012 získal ocenění International Award Aid Children. Prezidentka třetiligového italského celku Carrarese s chutí přijala roli, kterou bude plnit v rámci Zeleného života.

„Zelený život je především o pomoci. Fotbalové kluby konají mnoho dobročinných i charitativních aktivit a právě náš projekt by měl tyto věci zviditelnit. Věřím, že bude úspěšný,“ svěřila se manželka slavného italského brankáře Gigi Buffona.

Jak se kluby zapojí do „Zeleného kola“?

Celky Gambrinus ligy a Fotbalové národní ligy ve 23. kole podpoří Zelený život dobrovolnými finančními částkami. Hráči základní jedenáctky nastoupí se šálou Zeleného života. Jejich doprovod v podobě dětí, oblékne trička Zeleného života, zapojí se i členové realizačního týmu, kteří si na oblečení připnou stužku Zeleného života.

Komu Zelený život pomůže?

Šíře pomoci v klubech je velmi pestrá, stávající projekty jsou často směřovány na pomoc dětem, nemocným nebo postiženým. Kluby často pomáhají konkrétním charitativním projektům. Někde už fungují samostatné CSR programy a všude mají za úkol přilákat děti, ale i dospělé zpět na fotbalová hřiště.

Zelený život by měl v dohledné době vyústit v založení vlastní dobročinné organizace. Ta by se chtěla zaměřit na dvě témata: děti a postižení. V obou případech bude chtít Zelený život pomáhat lidem, kteří mají z různých důvodů sníženou možnost se do sportu zapojit. Prvním vybraným subjektem se stal Sportovní klub vozíčkářů.

Kde naleznete informace o projektu Zelený život?

Pro tento projekt byly vytvořeny samostatné webové stránky, které naleznete pod webovou adresou www.gambrinusliga.cz/zelenyzivot. Na tomto místě budete mít možnost, sledovat veškeré aktivity jednotlivých klubů Gambrinus ligy, Fotbalové národní ligy, ale i nižších soutěží.

Příspěvek Sparty a Slavie ve 23. kole

Jak se oba tradiční kluby rozhodly zapojit do Zeleného života? Pokud bude derby mezi Spartou a Slavií vyprodané, přispějí oba kluby stejnou částkou, která bude odpovídat počtu diváků na stadionu.

Sparta navíc přispěje do Zeleného života podle vývoje sobotního utkání:

  • pokud Letenští vyhrají, realizační tým přispěje částkou 10 000,- Kč
  • pokud Tomáš Vaclík vychytá nulu, věnuje 6 000,- Kč
  • pokud obranná čtveřice Sparty odehraje utkání vzadu na nulu, věnuje 10 000,- Kč
  • Marek Matějovský a Lukáš Vácha věnují 6 000,- Kč, když nahrají v derby na gól
  • David Lafata a Václav Kadlec věnují 6 000,- Kč, když dají v derby gól

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu