16.11.2005, Redakce

Večeřa čeká, až dá ze zálohy gól někdo jiný než Vladyka

První reprezentační přestávka Vysočině vhod nepřišla. Po vybojování sedmi bodů ve třech utkáních následovalo čtrnáct volných dní a pak studená sprcha v podobě domácí porážky 0:4 s Teplicemi. Také na Baníku (0:1) a doma s Jabloncem (1:1) Jihlava body ztratila a plus znamená až poslední výsledek 0:0 v Plzni. Co s mužstvem udělá druhá reprezentační pauza, během níž Večeřovi svěřenci v úterý porazili divizní Velké Meziříčí 7:0 (Kaplan a Lovětínský 2, Perniš, Veselý, Štohanzl), ukáže nedělní zápas se Zlínem.

 
• Váš trenérský protějšek Blaha přestávky po slibné sérii lituje. Co Vy?

Termínová listina je daná a já se jí vůbec nezaobírám. Týdenní cyklus se sice naruší, ale zase se mohou dát dohromady marodi. A nám se uzdravili Rzeszoto s Vojtíškem, takže už chybí jen Heide. Sedm hráčů si kvalitně zahrálo za juniorku, měli jsme přípravný zápas.

• Po skončení sezóny B-týmu jste přibral do kádru trojici Vávra, Wasserbauer, Chlup. Proč?

Řekli si o to svými výkony v rezervě a bude to pro ně přínos. O měsíc si prodlouží přípravu, oťukají se. A když se budou jevit dobře jako Vácha, můžou klidně naskočit.

• Vácha se proti Jablonci i v Plzni v útoku prosazoval. Dostane důvěru také v neděli?

Pokud bude vypadat v tréninku i nadále tak, jako doposud, je to pravděpodobné.

• V záloze hráče často točíte. Počítáte se změnami i tentokrát?

Teď ještě nevím (rozhovor vznikl v úterý - pozn.). Ale postavím to nejsilnější, stejně jako doteď. Je mi úplně jedno, jestli to bude Štohanzl, Veselý, Malínek nebo někdo další, ale potřebuju někoho, kdo už konečně dá ze středovky branku. Zatím se to daří pouze Vladykovi.

• V utkání se Zlínem se ale střelecké manévry čekat nedají. Soupeř v pěti z posledních šesti utkání uhájil čisté konto a také Vaši svěřenci příliš gólů nedostávají...

Zlín má obranu opravdu konsolidovanou, ale já věřím tomu, že ani jeden tým hrát na nula nula nebude. Důležité bude, kdo vstřelí gól jako první. Utkání chceme vyhrát, ale stejně je na tom soupeř. Oba kádry jsou herně srovnatelné, ale zkušenost hovoří pro Zlín.

• Za Zlín nemůže nastoupit dispečer Pikl, který se nechal v závěru zápasu s Brnem vyloučit. Vítáte tuto skutečnost?

Po pravdě jsem jeho potrestání ani nesledoval. Určitě je to osobnost, Pikl má nebezpečné standardní situace a střelu z dálky. Takže to výhoda být může. Ale na druhou stranu dostane příležitost někdo další a ten bude mít motivaci se ukázat. Navíc mají v záloze ještě zkušenějšího Lasotu.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu