10.03.2013, Miroslav Fuks

Vaculík: Musíme se semknout a být více nebezpeční

Vaculík: Musíme se semknout a být více nebezpečníPorážky se nehodnotí lehce. Kapitán týmu Lukáš Vaculík a mladý krajní záložník Jan Kosak však po utkání v Olomouci statečně čelili mnohdy nepříjemným dotazům žurnalistů.

 

„Do utkání jsme šli s tím, že musíme zodpovědně bránit a pokoušet se o rychlé brejky, protože Olomouc je velice silná na míči a při kombinaci. Přestože to z naší strany v první půli nebylo úplně ideální, tak bych řekl, že se nám to docela dařilo. Bohužel, v úvodní zhruba dvacetiminutovce druhé části jsme si vybrali hluchou pasáž, kdy jsme nestíhali, útoky jsme nedokázali bránit a Sigma nás rozebrala, a hned třikrát gólově potrestala. Pak už se utkání jenom dohrávalo,“ zhodnotil zápas Lukáš Vaculík.

Přitom zápas se asi mohl vyvíjet jinak, kdyby se tobě či Honzovi Kosakovi podařilo proměnit šance z prvního poločasu. „Mířil jsem placírkou na zadní tyč, ovšem dal jsem to asi o dva metry vedle. Klasicky jsme na jaře nedali gól. Pokud se střelecky neprobudíme, tak těžko budeme bodovat,“ řekl Vaculík.

Je to jen náhoda, že Vysočině hrubě nevychází výjezdy na moravské stadióny? „Těžko říci. Každý z těchto zápasů byl jiný, do Brna, na Slovácko a teď do Olomouce jsme jeli vždy za trochu jiné konstelace. Dnes jsme Olomouc chtěli potrápit, ale vůbec se nám to nepodařilo,“ povzdechl kapitán Jihlavy.

Jaké jeden z nejzkušenějších hráčů Vysočiny vidí východisko ze současné situace? Je jasné, že by nám velice pomohla výhra v nadcházejícím domácím zápase proti Mladé Boleslavi. Tříbodový zisk vždy prospěje každému jinému mančaftu. My se teď musíme semknout a být trochu více nebezpeční dopředu. Zatím jsme v útoku hrozně jaloví.“

Levý záložník Jan Kosak měl na utkání obdobný náhled: „Věděli jsme, že Olomouc je na tom kombinačně velice dobře. Měli jsme s ní problémy v jedenácti, natož pak oslabeni o jednoho hráče v deseti. Chtěli jsme hrát na brejky. Škoda, že se mi naši nadějnou příležitost nepodařilo lépe zakončit. Ve druhé půli jsme se pokusili o rychlý protiútok, ovšem při něm jsme ztratili míč a přišel gólový úder Sigmy. Ten zápas zlomil, Olomouc přidala další branky, drželi míč a došla k zasloužené výhře. Nálada v týmu teď není ideální, ale není třeba věšet hlavy. Před námi je ještě mnoho zápasů. Musíme se co nejlépe připravit na Mladou Boleslav a udělat maximum pro tříbodový zisk. Zatímco v Olomouci jsme vlastně neměli co ztratit, tak nadcházející duel s Boleslaví pro nás bude klíčový. Ostatně, jako každé domácí utkání.“

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu