04.03.2013, Miroslav Fuks

V úterý se na Letné rozhodne o čtvrtfinalistovi poháru

V úterý se na Letné rozhodne o čtvrtfinalistovi poháruPřekoná Vysočina očekávání a postoupí do čtvrtfinále Poháru České pošty? Nebo Sparta splní roli favorita, využijte podzimní remízy z Jihlavy a postoupí mezi osmičku nejlepších? O tom se rozhodne už v úterý 5. března v Praze na Letné.

 

Vzpomínáte? V podzimním úvodním duelu Poháru České pošty Vysočina vedla nad Spartou od 4. minuty 1:0 díky brance Igora Oberta. Domácí celek bavil fanoušky a sehrál skvělý první poločas. Vytvořil si mnoho dalších šancí a nikdo by se nedivil, kdyby po skončení úvodní pětačtyřicetiminutovky svítilo na ukazateli výrazné vedení Jihlavy. Místo toho Vysočinu v závěru první půle hlavou potrestal Zápotočný. Druhý poločas již branku nepřinesl, a utkání skončilo remízou 1:1. Podle pohárové matematiky má tak před odvetou lepší výchozí pozici Sparta.

Fanoušci na odvetu museli čekat více než tři měsíce, neboť ji dříve neumožnily klimatické podmínky a program Sparty v Evropské lize. Úterý 5. března je příhodné, protože oba celky odehrály zápasy 18. koal Gambrinus ligy už v pátek 1. března. Jihlavský tým uhrál bezbrankovou remízu s výborně hrající Libercem a Sparta potvrdila velmi dobrou jarní formu výhrou 0:2 v Českých Budějovicích. Obě branky zaznamenal kanonýr David Lafata.

Tým trenéra Vítězslava Lavičky zatím může být s průběhem jarní části spokojen. V Evropské lize notně potrápil Chelsea, vítěze posledního ročníku Ligy mistrů, a v Gambrinus lize ve dvou duelech dosud neinkasoval, získal plný počet bodů a vstřelil 6 branek. Obrany soupeřů děsí především forma čtveřice útočníků Kadlece, Kweukeho, Bednáře a samozřejmě Lafaty. Na postu stopera se dobře zabydlel defenzivní záložník Holek, vysoký standard odvádí Matějovský s Krejčím a výbornými výklony se prezentuje posila z Liberce Vácha.

Jakou sestavu na Letné hodlá nasadit jihlavský kouč František Komňacký? Hodlá některé hráče šetřit před sobotním zápasem na Sigmě Olomouc? Nebo chce naopak vyzkoušet formu dalších adeptů základní sestavy? „Určitě na Spartě nenastoupíme ve stejném složení, jako v pátek proti Liberci. Chceme dát příležitost dalším hráčům, kteří tvoří náš užší kádr a v úvodu podzimu nedostali tak velkou herní příležitost. Na mysli mám brankáře Hanuše, obránce Josla, stopera Šourka, který se do sestavy může vrátit po karetním trestu, ale i další fotbalisty.“

Jak se díváte na nadcházející zápasový rytmus úterý – sobota? Platí i u trenérů, stejně jako u hráčů, že raději hrají zápasy, než trénují? Vnímáte zápas na Spartě jako vhodný test před očekávanou sobotní ofenzívou Olomouce? „Osobně raději koučuji zápas, který přináší jedinečný adrenalin a jeho důležitost je nesporně větší, než je trénink. Pohárový zápas přináší vítané zpestření týdne a motivaci pro další hráče, kteří zatím tolik nenastupují. Zápas se Spartou může přinést obdobné prvky, jako duel v sobotu v Olomouci. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že s ohledem na pohárové zákonitosti budeme na Letné k zápasu nastupovat s tím, že vlastně prohráváme. Musíme tedy být odvážnější. Na Spartě se rozhodně chceme poprat o postup!“ zdůraznil Komňacký.

Informace z úvodního utkání 4. kola Poháru České pošty: ZDE

Sestava Sparty v posledním ligovém utkání: Vaclík - Zápotočný , Švejdík, Holek, Pamič - Kadlec (83. Přikryl), Matějovský, Vácha, Krejčí - Kweuke (76. Bednář), Lafata (87. Polom)

Střelci v aktuálním ročníku Poháru České pošty – FC Vysočina: 2 – Tecl, Mešanović, 1 – Obert. AC Sparta: 1 – Zápotočný, Kadeřábek.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu