16.02.2013, Miroslav Fuks

Vysočině se generálka na ligu nevydařila

Vysočině se generálka na ligu nevydařilaPo úspěšné vítězné sérii zimních přípravných zápasů přišlo z pohledu FC Vysočina vystřízlivění a snad i facka ve správnou chvíli. Stalo se tak v generálce na Gambrinus ligu, v níž jihlavský celek podlehl druholigovému Táborsku 2:3 (1:2). Za domácí skórovali Karol Karlík a Václav Tomeček. Nezbývá než věřit, že bude platit pravidlo „špatná generálka – dobrá premiéra“.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 16.2.2013, 17:00
2:3
(1:2)
TáborskoTáborsko
 

Góly: 11. Karlík, 55. Tomeček - 10. Dobal, 45. Presl, 53. Sladký
Rozhodčí: Hájek – Beneš, Pfeifer
Diváci: 200
FC Vysočina: Blažek – Karlík (46. Koloušek), Tlustý, Šourek, Josl (66. Obert) – Rada, Marek – Kliment, Jungr, Vaculík (46. Tomeček) – Šimonek (46. Vašíček).
Táborsko: Fryšták – Mašek, Mráz, Ciferský, Radoš – Jasanský, Sladký - Dolejš, Dobal, Džafič – Presl. Střídali: Krch, Gallo, Kotrba, Kočí, Voráček, Mach
 

Komentář

Kouč František Komňacký postrádal Vaněčka, Masopusta, Kučeru, Kosaka a Kopice. Obnovenou premiéru na jihlavském trávníku zažil Šimonek a debut si na stadiónu v Jiráskově ulici odbyli Marek, Vašíček a Tomeček. V sestavě Táborska nechyběl exjihlavský Petr Dolejš. Naopak hvězdný Šimák scházel.

První poločas otevřela hned v 1. minutě šance Džafiče, který však střílel vedle tyče. Táborsko bylo velice aktivní a další šanci si vypracovalo po rohovém kopu ve 3. minutě – Preslova střela byla sražená na další roh. Za snahu nakonec byli v 9. minutě odměněni, když se nádherně trefil Dobal – 0:1. Vysočina však záhy vyrovnala – v 11. minutě domácí hráči dobře zakombinovali na pravém křídle, Karlík se dostal k centru, který mu sice ideálně nesedl, ovšem zapadl přesně pod břevno Fryštákovy branky – 1:1. Vysočina se poté probrala ze zimního spánku a druholigového soupeře začala přehrávat. Větší držení míče však nepřinášelo moment překvapení a gólové šance. Nadějná byla křídelní akce v podání Jungra a Klimenta, ovšem dobrá přihrávka mladíka na pravém kraji zálohy žádného adresáta nenalezla. V 35. minutě zahrával Vaculík roh, který se po hlavičkovém prodloužení dostal k Radovi, jehož pokus byl pohotový, ale skončil nad břevnem. Jihlavské obléhání pokračovalo, ale branky se nedočkalo. Naopak zahřmělo na druhé straně v posledních vteřinách druhé půle. Sudí pustil hraniční ofsajdový moment a Presl se z dvaceti metrů trefil přesně k pravé tyči. Blažek se natahoval marně – 1:2.

Do druhé půle učinila Vysočina tři změny v sestavě – na levé záloze nahradil Vaculíka Tomeček, na hrotu Šimonka Vašíček a ze hřiště odešel i Karlík, kterého nahradil Koloušek. Znamenalo to přesun Marka na pravého beka. Vstup Vysočiny do druhé půle nebyl optimální. Už v 53. minutě přišel roh hostí, který na zadní tyči uklízel do sítě Sladký – 1:3. Vysočina za 2 minuty odpověděla – Jungr poslal oblouček za obranu a Tomeček míč hlavičkoval přesně k zadní tyči – 2:3. Obrana Jihlavy neměla ideální den, což dokumentovala 59. minuta a další šanci Táborska. Marek naštěstí dokázal Sladkého pokus vykopnout. Stovka diváků poté přihlížela zvýšené snaze domácího celku dirigovaného Kolouškem. Žádná z nadějně se vyvíjejících možností však brankové vyústění neznamenala. V 73. minutě hosté nezvládli dobře se vyvíjející brejk, který však vychytal Blažek a z následného útoku Vysočina výborně zakombinovala a na jejím konci byl ve vyložené šanci Koloušek – zkušenost však tentokráte neuplatnil a mířil přesně do náruče Fryštáka. V 75. minutě Koloušek potáhl útok, na křídle našel rozběhnutého Klimenta, který před brankou nahrával do šance Vašíčkovi. Ten však z první trefil jen gólmana. Vysočina se i nadále pokoušela o vyrovnání, ale to jí nebylo přáno. Navíc mohla inkasovat ještě jednu branku – v 87. minutě se po rohu Krch vyšponoval se do vzduchu a hlavou jen těsně minul! Vysočina tak v generálce na Gambrinus ligu prohrála 2:3.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu