15.02.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Soustředění jsme maximálně využili

Komňacký: Soustředění jsme maximálně využiliFotbalisté FC Vysočina se ve středu vrátili z Tureckého soustředění a ve čtvrtek užívali zaslouženého volna a odpočinku. Jihlavský trenér František Komňacký tak měl prostor k rozhovoru, v němž zhodnotil soustředění. Nutno dodat, že až na malé výhrady mohl být spokojený.

 

„V Antalyi jsme nalezli vše, pro co jste tam jeli. Toto prostředí znám za uplynulých patnáct let velmi dobře a vím, že nás tam mohou potkat jen dva problémy – soustavné deště a velká marodka mužstva. Naštěstí nás nic takového nepotkalo. S ohledy na počasí jsme nemuseli měnit žádnou tréninkovou jednotku či rušit přípravný zápas. Menší zdravotní problémy se vyskytly, když jsme v závěru soustředění měli z 23 fotbalistů k dispozici jen 19 hráčů. Tento snížený počet nám trochu zhoršil nácvik některých situací, ovšem nejednalo se o velký problém,“ uvedl Komňacký

Takže jste se soustředěním spokojen?
Rozhodně ano, příprava splnila svůj účel. V Turecku jsme našli ideální klima, vynikající stavu, velmi dobré ubytování, regenerační procedury, bazén i posilovnu. Solidní parametry měla tréninková hřišti a kvalitní byli i zahraniční týmy, se kterými jsme se střetli.

Co říci k vašim soupeřům během soustředění?
Šlo o prvoligové týmy ze solidních evropských soutěží. Rozhodně všichni měli svoji kvalitu a prověřili nás. Zejména ukrajinský tým FC Kryvbas hrál velmi dobře a byl silný herně i fyzický. Polský celek Jagiellonia Bialystok nám zle zatápěl v první půli, kde jsme nestačili ve středu pole. Rumunský celek Metan Mediaş nám nedal ani metr hřiště zadarmo. Závěrečné zápasy soustředění byly zajímavé v tom, že hráči do nich nastupovali pod kondičním tlakem a mankem. Cením si toho, že ikdyž v nich ztráceli po individuální a technické stránce, tak tyto aspekty dokázali nahradit rýmovostí a taktickým myšlením. Právě díky tomu jsme vyrovnané zápasy dokázali získat v náš prospěch.

Krom zápasů jste hodně trénovali. Čemu jste se věnovali?
Do Turecka se létá za kvalitními terény, které i na počátku února umožňují nácvik součinnosti jednotlivých řad, střelby, herních systémů, kombinace či standardních situací. Těmto bodům jsme se hodně věnovali a snažili jsme se maximálně zužitkovat čas strávený v ideálních tréninkových podmínkách. Hráči měli jen dvě odpočinková odpoledne, během nichž se věnovali regeneraci. I proto do Česka přijeli unavení. Teď před sebou máme ještě dostatek času na to, aby hráči optimálně vyladili formu na start ligy proti Hradci Králové.

Do kádru v zimě přibyla řada hráčů. Potvrdilo vám soustředění, že se v týmu zvýšila kvalita a konkurence?
Každý trenér si umí představit ještě širší a kvalitnější tým než ten, co zrovna má. Já v tomto směru nejsem výjimkou, nicméně respektuji možnosti klubu. Opravdu lze říci, že naše vedení kádr slušně doplnilo. Všichni příchozí fotbalisté mají předpoklady k tomu, aby nám v průběhu sezóny pomohli. Při posílení týmu jsme se soustředili na příchod útočníků, kde za dalším kariérním růstem odešel Tecl a zranili se zbývající dva útočníci Mešanović a Sedláček. Do kádru přišla trojice nových hrotů, kteří mají potenciál a do sestavy nám typologicky pasují. Jednoho z nich do základní sestavy určitě vybereme. Je jasné, že pro ně nebude jednoduché nahradit střelce Tecla.

Už jste zmínil zdravotní stav některých hráčů. Jak tedy vypadá aktuální pohled na jihlavskou marodku?
Především mne mrzí aktuální problémy stopera Kopice. Prodělal celou přípravy a v zápasech působil výborným dojmem. Nyní se nad jeho starty v úvodních zápasech vznáší otazník. Jsou před ním určitá vyšetření, uvidíme. Krajní záložník Kosak měl zhmožděný nárt a měl by být možná už v sobotu připraven nastoupit. Věříme, že ani Masopustovy problémy s tříslem nebudou nijak vážné. Z uvedených hráčů je na tom asi nejhůře středopolař Kučera, který by se svalovou rupturou mohl být 14 dní mimo. Zatím se připravuje individuálně.

Do zápasů se postupně zapojuje i Václav Koloušek. Je už zcela fit?
Václav už trénuje naplno a postupně se zvyšuje i jeho zápasová zátěž. Chceme, aby hrál a týmu pomohl. Nic však nechceme uspěchat. Zvládnutí celého zápasu je u něj otázkou několika dnů, možná dvou týdnů. V Turecku naskočil do závěru dvou zápasů, v nichž ukázal své přednosti – kvalitní přihrávku a práci s míčem.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu