02.02.2013, Miroslav Fuks

Útočníky doplnila staronová posila – Arnold Šimonek

Útočníky doplnila staronová posila – Arnold ŠimonekKádr FC Vysočina v zimní pauze výrazně okysličila čerstvá krev. V kolonce „příchody“ nyní figuruje pět nových jmen, navíc je na svoji ligovou premiéru v dresu Jihlavy připraven i uzdravený zkušený hráč Tomáš Marek, který tým doplnil už na podzim. Útok FC Vysočina před odjezdem na soustředění přivítal staronovou posilu – urostlého slovenského útočníka Arnolda Šimonka!

 

Vleklá jednání s jeho mateřským klubem FC Nitra jsou nyní dotažena. Kluby se dohodly na přestupu, hráč podepsal smlouvu s FC Vysočina na 3,5 roku, absolvoval zdravotní testy a nic mu nebrání odjet na soustředění. Autor pěti branek za slovenskou reprezentaci U-21 nezastírá, že si velmi oddychl: „První kontakt proběhl už na konci listopadu a od té doby jsem žil v nejistotě. A ta byla pořádně dlouhá i proto, že se v Nitře měnilo vedení klubu. Jsem velmi rád, že se moje touha přestoupit do Jihlavy nakonec naplnila. Už se na Vysočinu velmi těším, česká Gambrinus liga představuje velkou výzvu,“ řekl Šimonek, který Jihlavu sledoval i poté, co mu zde v červnu 2011 skončilo hostování: „Minimálně jednou týdně jsem si pročetl web FC Vysočina a byl jsem v kontaktu i s některými spoluhráči. Klubu jsem nadále fandil, pozorně jsem sledoval úspěšnou jihlavskou snahu o postup a velmi dobré výkony v podzimní Gambrinus lize.“

Arnold Šimonek (nar. 19.9.1990) je odchovancem Dubníku a Nových Zámku, odkud ve čtrnácti letech přestoupil do Nitry. Těsně před dovršením 17. narozenin debutoval v Corgoň lize a byl pravidelným členem slovenských mládežnických reprezentací. V červenci 2010 zamířil sbírat zkušenosti do Česka, do druholigové Vysočiny, kde nastoupil do 19 zápasů a vstřelil 3 branky. Po skončení hostování se vrátil do Nitry a stal se součástí slovenské reprezentace U-21, která, podobně jako český výběr, na podzim v baráži nedotáhla do konce snahu o postup na evropský šampionát.  V reprezentaci U-21 Šimonek nastoupil do 15ti zápasů a vstřelil 5 branek. V Corgoň lize už stihl zasáhnout do 82 duelů, v nichž zaznamenal 5 gólů.

Zrekapitulujme si zimní změny v kádru FC Vysočina. Do Jihlavy přestoupil ze Slovanu Bratislava další navrátilec, sedmadvacetiletý stoper Milan Kopic. Po formální stránce se dotahují půlroční hostování s přestupovou opcí tří jednadvacetiletých perspektivních fotbalistů, kteří v sobotu s FC Vysočina odletí na soustředění do Turecka. Jde levého záložníka Václava Tomečka (Sigma Olomouc), útočníka Václava Vašíčka (Sigma Olomouc) a dalšího hrota Davida Vaněčka (Viktoria Plzeň).

V neposlední řadě Vysočina proměnila hostování gólmana Jana Hanuše ze Slavie Praha v přestup. Čtyřiadvacetiletý brankář, který na podzim nastoupil do jednoho duelu Gambrinus ligy, v Jihlavě podepsal smlouvu na 3,5 roku.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu