06.01.2013, Miroslav Fuks

Kádr se před soustředěním rozrostl o tři hráče

Kádr se před soustředěním rozrostl o tři hráčeV pondělí 7. ledna vstoupí kádr fotbalistů FC Vysočina do náročného kondičního soustředění a přitom se rozroste o trojici fotbalistů. Vedení klubu se dohodlo se Sigmou Olomouc na příchodu dvou talentovaných Václavů – kanonýra Vašíčka a levého záložníka Tomečka. O jihlavský dres navíc bude usilovat urostlý srbský útočník Darko Bjedov.

 

„Smlouvy s oběma olomouckými fotbalisty a stejně tak i formu jejich působení v Jihlavě doladíme v nadcházejícím týdnu. Útočník Bjedov má dobré parametry, provází jej dobré reference a nyní jsme zvědaví na jeho porovnání s dalšími adepty našeho dresu,“ uvedl Josef Jinoch, sportovní manažer FC Vysočina, který dále doplnil: „Předčasně bohužel skončila zkouška pro středového záložníka Zábřehu Marka Šichora. Zranil se hned v prvním dni na herním tréninku a se svalovým problémem tým opustil.“

Levý záložník Václav Tomeček (nar. 24.08.1991) je olomouckým odchovancem a po jednom startu si připsal za reprezentační týmy U-19 a U-20. V lednu 2011 byl zařazen do ligového kádru a na jaře téhož roku naskočil do 6 zápasů Gambrinus ligy. V červenci 2011 vyrazil sbírat zkušenosti do Zbrojovky Brno, kde se výrazněji prosazoval především v závěru podzimu a nastřádal 8 startů. Celý rok 2012 strávil v Olomouci, přičemž v nabitém kádru „áčka“ zasáhl jen do jednoho duelu a jinak nastupoval za „béčko“ v MSFL.

S vizitkou kanonýra do Jihlavy přichází další olomoucký produkt – urostlý hrot Václav Vašíček (nar. 10.2.1991). Útočník, který má na svém kontě 29 startů a 8 gólů za mládežnické reprezentace, v Gambrinus lize debutoval v březnu 2010 a témže roce si nakonec připsal 10 prvoligových zápasů a 1 gól. Od začátku roku 2011 se přesunul do druholigového Znojma a zde zůstal až doposud. Několikrát se vrátil do přípravy Sigmy, aby poté při obrovském přetlaku v útoku zamířil zpět na jih Moravy. Není divu, vždyť zde během 2 let nastoupil do 50 zápasů a zaznamenal 20 branek! Na podzim se nemalou měrou podílel na výborných výsledcích Znojma a nyní chce v Jihlavě dokázat, že může pravidelně skórovat i v I. lize.

Urostlý hrotový útočník Darko Bjedov (nar. 28.3.1989, 191 cm, 86 kg) podzim odehrál v druholigovém klubu FK Timok Zajecar (13 ligových zápasů/2 góly). Ve druhé nejvyšší srbské soutěži působil i v ročníku 2011/12, když oblékl dresy klubů Cukaricki Beograd a FK Mladenovac. V předchozích letech od roku 2007 nastupoval ve III. lize.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu