26.11.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: Z Plzně můžeme odjet se vztyčenou hlavou

Komňacký: Z Plzně můžeme odjet se vztyčenou hlavouVysočina v Plzni sahala po nesmírně cenném a překvapivém bodu. Předvedla se ve velmi dobré světla a na půdě lídra Gambrinus ligy předvedla odvážný a ofenzivní výkon. O jihlavské hře se po utkání pochvalně vyjádřil i plzeňský kouč Pavel Vrba.

 

„Dnes jsme se střetli se soupeřem, který u nás chtěl hrát útočný, otevřený fotbal. Takový zde moc našich protivníků nepředvedlo, u nováčka soutěže je tento fakt o to cennější. Jihlava zde skutečně zanechala velice sympatický dojem a potvrdila, že z pohledu herního projevu a kvality patří k největším překvapením soutěže. Hlavně přechodová fáze Vysočiny byla úžasná. Jsem přesvědčen, že Jihlava v letošním ročníku nebude mít problémy se záchranou soutěže. Dnes jsme s vypětím všech sil udrželi nejtěsnější výhru a já jsem za to velmi rád. Škoda, že jak Jihlava, tak i my jsme dnes v sestavě neměli lépe zakončující hráče. Mohlo padnout více branek a zápas mohl být ještě zajímavější pro diváky," uvedl k zápasu trenér Vrba.

Oproti předchozímu venkovní představení na Slovácku, kde Vysočina nepředvedla dobrý výkon a prohrála 3:0, nebyl ke svým hráčům kritický ani trenér František Komňacký: „Do Plzně jsme jeli s tím, že zde nemáme, co ztratit. Skutečně jsme tady chtěli překvapit. Myslím si, že utkání mělo tempo i gradaci v závěru, kdy jsme se s utkáním snažili něco udělat. Nicméně musím říci, že jsme narazili na soupeře, který byl prostě lepší. Všichni Plzeň známe ze zápasů, v nichž hraje dominantněji, a my jsme se snažili, aby tomu tak nebylo. Přistoupili jsme na náročný fotbal, napadali jsme rozehrávku soupeře a chvílemi se nám to i dařilo. Jenže ve finálové části nám chyběl větší přehled, dotažení akcí a klid. Sice jsme si vypracovali pár střeleckých příležitostí, jenže na jejich konci scházel bombarďák, který by práci celého týmu zužitkoval gólově. Takže z Plzně můžeme odjet se vztyčenou hlavou, neboť jsme na půdě účastníka jarní části evropských soutěží nepropadli a odehráli jsme slušný zápas. Pro naše mladé mužstvo to byla cenná škola v krásné atmosféře zaplněného stadiónu. Stále pro nás platí, že se učíme a já bych chtěl, abychom byli dobří žáci a ligu pro Vysočinu udrželi,“ zdůraznil na závěr svého monologu Komňacký.

  • kompletní pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně přináší i Youtube kanál Ježour TV. Krom hlasů trenérů z tiskové konference zde najdete i slova explzeňského Tomáše Rady.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu