12.11.2012, Miroslav Fuks

Mešanoviće čeká minimálně tříměsíční pauza

Mešanoviće čeká minimálně tříměsíční pauzaZraněními sužovaný kádr FC Vysočina doznal v sobotu na stadiónu 1.FC Slovácko dalších nepříjemných zásahů. Se zraněným kotníkem musel vystřídat krajní záložník Lukáš Masopust, čtvrtou žlutou kartu obdržel Marek Jungr a nejdelší fotbalový odpočinek zápas připravil pro bosenského útočníka Murise Mešanoviće.

 

Ve 26. minutě utkání Jungr vyslal Mešanoviće do sprinterského souboje s Trousilem, který domácí kapitán vyřešil důrazným skluzem. Ten byl v souladu s pravidly, neboť nejdříve zasáhl míč, ovšem skluz skoro devadesátikolového slováckého stopera zasáhl i pravou holenní kost jihlavského útočníka. „Míč jsem si posunul do strany, ale vzápětí z boku přišel Trousilův skluz. Okamžitě jsem věděl, že něco prasklo a musím střídat,“ popsal osudný moment Muris Mešanović.

Ten z kabiny zamířil sanitkou rovnou do uherskohradišťské nemocnice. „Tyto chvíle byly nejhorší. Užil jsem si dost bolesti... Nohu mi dali do dlahy a následoval převoz do Nemocnice v Havlíčkově Brodě. Zde mne v neděli operoval náš lékař MUDr. Jakub Röhrich. V lýtku byly utržené vnitřní vazy a především prasklá lýková kost, která byla zpevněna destičkou a šrouby,“ povzdechl si zraněný bosenský útočník.

A jaké jsou prognózy lékařů? „Podle doktorů zákrok dopadl velmi dobře. Teď budu mít šest týdnů sádru, v lednu mi z nohy vyndají šrouby a začne proces rehabilitace. Na hřiště bych se mohl dostat nejdříve za tři měsíce. Snad vše půjde rychle a bez komplikací,“ doufá Mešanović.

Podle všeho si tradiční zimní dovolenou v Bosně trochu protáhne. „Z nemocnice v Havlíčkově Brodě by mne měli pustit v úterý nebo ve středu. V pátek mne ještě čeká kontrola a pak bych se sádrou na noze zamířil domů. Moc mne mrzí, že pro mne sezóna takto předčasně skončila. Po zranění Standy Tecla jsem byl strašně rád za šanci na hrotu útoku. Ta však vydržela jen něco přes dva zápasy. Věřím, že se dám rychle zdravotně dohromady, týmu pomohu v jarních bojích a snad se dočkám i premiérové prvoligové trefy,“ neztrácí Mešanović odhodlání a optimismus.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu