06.11.2012, Redakce

Fotbalová akademie postoupila na světové finále!

Fotbalová akademie postoupila na světové finále!Mužstvo Fotbalové akademie FC Vysočina při SOŠ Karoliny Světlé v Jihlavě dosáhlo obrovského úspěchu! Tým, jehož základ tvoří fotbalisté FC Vysočina ročníků 1996 – 1998, se ve dnech 1. – 2. listopadu 2012 zúčastnil republikového finále v kopané středních škol v Jičíně a zde zvítězil! Vybojoval tak postup na Mistrovství světa škol ve fotbale, které se bude konat příští rok v dubnu ve francouzském Bordeaux!

 

Na republikový finálový turnaj se kvalifikovalo 5 nejlepších středních škol z České republiky a domácí škola z Jičína. Právě vítězství nad touto školou v poměru 7:0 a remíza se SŠ Frýdek-Místek 1:1 posunula reprezentanty Vysočiny do semifinále. Zde byla soupeřem OA Praha a zápas přinesl vyrovnaný průběh a gól v poslední minutě, který znamenal postup do finále.

V něm se tým vedený učitelem a nedávným hráčem FC Vysočina Michalem Veselým opět utkal se SŠ z Frýdku-Místku. Chlapci podali velmi dobrý výkon a výrazná finálová výhra 5:0 přinesla nejenom vítězství v tomto turnaji, ale i právo postupu na Mistrovství světa škol ve fotbale. To se bude konat příští rok v dubnu ve francouzském Bordeaux.

O tento fantastický úspěch se zasloužili studenti 1. a 2 ročníku SŠOS Jihlava: Jakub Čermák, Jiří Klíma, Ladislav Kolčava, Michal Mazel, Jan Novotný, Aleš Sobotka, Čestmír Vitásek, Jakub Heto, Tomáš Duba, Tomáš Káža, Roman Kuja, David Kovář, Aleš Rokos, Jakub Pospíchal, Jan Železný a Martin Berky. Vedoucím mužstva byl učitel tělesné výchovy Josef Záruba a tým trénoval Michal Veselý, jejich učitel v rámci Fotbalové akademie FC Vysočina.

„Kluci zaslouží pochvalu nejenom za skvělé výkony, ale i za vzorné chování mimo hřiště. Tento historický úspěch je výsledkem a skvělou vizitkou spolupráce SOŠ Karoliny Světlé v Jihlavě s FC Vysočina. Ta velmi dobře funguje už třetím rokem,“ uvedl vedoucí týmu Josef Záruba.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu