28.09.2005, Redakce

Největším problémem FC Vysočina je stadión

JIHLAVA – Fotbalová Vysočina zažívá poprvé v historii kopané v tomto kraji zápasy nejvyšší soutěže. Svěřenci trenéra Večeři přes nálepku outsidera podávají výborné výkony a drží krok s nejlepšími. Soupeř je atraktivní, počasí je ideálně fotbalové a vstupné lidové. Přesto na špičkový fotbal přijde pouze zhruba 2.500 diváků… V čem je zakopaný pes?

 
Názory zklamaných diváků i aktérů se z velké části vzácně shodují – problémem je stávající nevyhovující stadión. Lehkoatletický či spartakiádní stadión v Jiráskově ulici se za desítky let léta příliš nezměnil. Novou podobu dostaly útroby pro hráče a trenéry, nového sídla se dočkalo vedení klubu a nové zázemí splňuje požadavky svazu z pohledu médií, rozhodčích či VIP hostů. Běžný divák se však doposud s velkými změnami ve svůj prospěch nesetkal. Tribuna sice byla dle požadavků svazu kompletně osázena sedačkami, tím však zároveň byla výrazně snížena kapacita jediné kryté tribuny. Současné divácké ochozy rozhodně nemají s Gambrinus ligou nic společného. Běžný divák musí počítat se skutečností, že hlavní tribuna je již na celou sezónu vyprodaná (přestože to tak vždy nevypadá) a proto se musí spokojit s nehostinnými betonovými ochozy za brankami. Ty nechrání proti větru či dešti a především jsou velmi vzdálené od přímého prvoligového dění na hřišti. Tuto divácky nepříznivou situaci rozhodně nemůže příliš zmírnit stávající velmi kvalitní a bohatá nabídka občerstvení, klubový časopis zdarma či různé soutěže.

Velkým negativem je též absence umělého osvětlení. To FC Vysočina nutí hrát svá utkání ve stejných časech, v jakých probíhají mistrovské zápasy většiny fotbalových týmů v kraji. Několik tisícovek aktivních fotbalistů či jejich příznivců, tak nemá vůbec možnost prvoligový fotbal vidět na vlastní oči.

Výsledkem jsou návštěvy, které česká sportovní veřejnost vnímá jako ostudné a neodpovídající skutečnosti, že prvoligový fotbal náš region dosud nepoznal. Všichni si proto přejme, aby plánovaná rekonstrukce stadiónu v Jiráskově ulici nezůstala pouze na papíře a v pondělí 21. listopadu se skutečně započalo s pracemi na její I. etapě. Ta bude obnášet stavbu umělého osvětlení, kryté tribuny pro 2.500 diváků přímo za brankou (ve směru k v tréninkovému travnatému hřišti), dvou rohových objektů tzv. komínů a parkoviště pro hosty a VIP. Pokud Česko postoupí na MS v kopané a tím bude dříve zahájena jarní část Gambrinus ligy, tak bude základní část prací (umělé osvětlení a tribuna) ukončena do 12. února 2006. Završení celé I. etapy vč. dostavby rohových komínů a parkoviště je poté naplánováno do 15. června příštího roku. Zmíněné komíny budou obsahovat nezbytné sociální zázemí, bufety, chybějící kanceláře klubu, ubytovací kapacity a další dosud chybějící prostory dle požadavků ČMFS v projektu Stadióny 2003.

Věřme, že výše uvedené termíny nezůstanou pouze na papíře a že se skutečně co nejdříve dočkáme důstojného fotbalového a diváckého zázemí i na Vysočině!

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu