02.11.2012, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Díky Jihlavě jsem začal hrávat ligu, vzpomíná David Lafata

Díky Jihlavě jsem začal hrávat ligu, vzpomíná David LafataFotbalista David Lafata a Jihlava? To spojení zní téměř neuvěřitelně. Nováček nejvyšší soutěže z Vysočiny by si služby reprezentačního útočníka a nejlepšího ligového kanonýra posledních tří sezon v současnosti jen těžko mohl dovolit. Před deseti lety tomu však bylo jinak...

 

Tehdy jednadvacetiletý mladík na Vysočině hrál, v barvách místního klubu nastoupil k pěti zápasům, a dokonce se jednou zapsal do listiny střelců.

"Sice to moje působení bylo krátké, byl jsem tam měsíc. Ale Jihlavě vděčím za to, že jsem začal hrát ligu," vzpomíná nebezpečný snajpr, který se dnes na stadion v Jiráskově ulici vrátí, aby zde bojoval o ligové body v dresu vedoucího týmu soutěže z Jablonce.

V tehdy ještě druholigové Jihlavě jste se mihl na jaře 2002. Připomeňte, prosím, jak k tomu tehdy došlo...
Do Jihlavy jsem odcházel z Českých Budějovic, kde tehdy byl trenér Bokša, který sázel na jiné hráče. Pro mě tak bylo lepší, abych šel na hostování, protože bych jinak nehrál. A tak jsem nabídky Jihlavy využil a byl jsem za to rád. Ale poté trenéra Bokšu odvolali, vrátil se pan Tobiáš. A ten si mě hned stáhl zpátky, protože tehdy to ještě šlo. Dal mi tu šanci a začal jsem pravidelně hrávat.

Za FC Vysočina jste dal dokonce i jednu branku. Předpokládám, že v dlouhé řadě těch dalších už si ji asi nevybavíte.
A víte, že jo? Vím, že to bylo v Kolíně (9. března 2002 – pozn. red.). Vyhráli jsme tam tuším 3:2 a já dával třetí gól. Takže vzpomínky na Jihlavu mám opravdu dobré.

Pamatujete si na některého z tehdejších spoluhráčů?
Akorát na Vácu, Lukáše Vaculíka, který je tam pořád. Ale spíš si pamatuji na pana Tulise (ředitel FC Vysočina – pozn. red.), pana Šilhana (sekretář klubu) a další lidi okolo týmu.

S Lukášem Vaculíkem už však po tak dlouhé době asi v kontaktu nejste, že?
To ne. Ani nevím, jestli si na mě ještě pamatuje. (usmívá se) Vím, že jsme spolu hráli. Ale říkám, byl to jen měsíc. Takže hodně krátká doba.

  • kompletní rozhovor naleznete ZDE

David Lafata se rozcvičuje před druholigovým zápasem v dresu FC Vysočina.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu