30.10.2012, Ježour - Ondřej Novotný

Ježourova glosa: Ohlednutí za dalšími ligovými koly

Ježourova glosa: Ohlednutí za dalšími ligovými kolyJako poslední zápas jsem hodnotil zápas V Brně, který se fanouškům co se počtu a intenzitě fandění povedl, ovšem hráči poněkud propadli. Dnes se budu věnovat dalším čtyřem zápasům letošního podzimu. V těchto zápasech jsme hráli dvakrát doma a dvakrát venku a vydolovali jsme v nich pět bodů, tři za výhru nad Příbramí a po jednom díky remíze se Spartou a na Julisce. Ze zápasu v Teplicích jsme vyšli bodově naprázdno.

 

9. kolo - 1. FK Příbram

Jelikož se na zápas s Příbramí prodávaly vstupenky v balíčku se Spartou, bylo opět téměř vyprodáno, na stadionu bylo ale ve skutečnosti méně než 3970 diváků, které ohlásil hlasatel. Byl to proto také zatím nejmrtvější utkání co se fandění týče. Kotel dělal jako vždy maximum pro to, aby byla na stadionu dobrá atmosféra, ostatní diváci se přidávali spíše sporadicky. Atmosféru proto hodnotím jako dobrou druholigovou. Nechybělo samozřejmě choreo, na kterém vedle ježka nechyběl nápis „Pojď s námi fandit i ty!". Jak si výzvu kotle vezmou fanoušci k srdci, uvidíme asi až v dnešním utkání a hlavně v utkání proti Jablonci.

10. kolo - FK Teplice

Do Teplic, které před utkáním s Jihlavou vyměnily trenéra, cestovalo asi 35 fanoušků Vysočiny. Na stadionu vedle fanoušků nechyběla sektorová vlajka a malé vlajky na pověšení. Ještě před vstupem na stadion, v době kdy jsme čekali na vstupenky, které hráči Vysočiny nevyužili a přenechali je nám, nás pozoroval jeden s teplických příznivců. Policisté ho zanedlouho legitimovali. Tento pozorovatel předpovídal, že se asi ze strany teplických něco chystá. O poločasové přestávce to bylo zatím jen pokřikování a silné řeči přes dva ploty. Po zápase pak pár jedinců i přes policejní doprovod začalo mlátit do našeho autobusu a různě gestikulovat. Nevím, co si tímto počinem chtěli dokázat. V zápase tvořili lepší atmosféru domácí, my jsme jim ale zdatně sekundovali. Pro nepříznivý výsledek jsme často spílali sudímu.

11. kolo - AC Sparta Praha

Zápas se Spartou bude vždy pro každý tým Gambrinus ligy svátkem fotbalu. Ne jinak tomu bylo na Vysočině, enormní zájem fanoušků o lístky naznačoval, že na stadionu bude opět výborná atmosféra. Fanklub se vyznamenal celostadiónovým choreem, za které patří poděkování všem, kteří se na jeho instalaci podíleli. A hlavně těm, kteří se během zápasu do chorea zapojili. Nebyli to bohužel všichni. Na mnoha místech stadionu rozesetí fanoušci Sparty, kteří nejspíš pochází z Vysočiny, své ruce s kartony nezvedli. Stejně tak naši starší spoluobčané, kteří možná nepochopili, co to má za význam zvedat nad hlavu nějaký karton. Doufám, že se k nim alespoň dostali některé fotografie chorea, především z nové tribuny. Mohli by si tak uvědomit jaký celkový dojem vyvolá několik set jednotlivě zvednutých barevných kartonů. Pozornost od fotbalu odpoutávali fanoušci Sparty v hostujícím sektoru. K jejich chování se snad fanoušci Vysočiny nikdy nesníží, a snad ho ani nikdy nepochopí. Před zápasem právě se Spartou, jsem informoval o Lize fanoušků. A v té jsme za výkon proti pražskému celku dostali 9 bodů z 10 možných (desítku, snad nikdy nikdo nedostal).

12. kolo - FK Dukla Praha

Zatím poslední ligový duel jsme absolvovali na pražské Julisce. Na zřejmě nejvyšší tribuně v česku dostává pohled na fotbal zase o trochu jiný rozměr, o čemž se mohlo přesvědčit na 40 aktivních příznivců FC Vysočina. Co mnohé fanoušky Jihlavy překvapilo, byl sortiment občerstvení, který se hostujícím fanouškům nabízel. Ostatní, druhou ligou otřískaní, fanoušci pak byli rádi, že se výběr s postupem do první ligy nezměnil. Protože chléb se škvarkami si jen tak někde nedáte. Ale zpátky k fotbalu a fandění především. O atmosféru se dělily oba kotle, jak ten dukelský, tak ten o něco početnější jihlavský. Fandění se neslo v přátelské atmosféře, někdy si ovšem člověk připadal spíše na hokejovém než fotbalovém zápase. Ovšem na jejich "Dukla" jsme prostě museli odpovědět "Jihlava".

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu