21.10.2012, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina vybojovala zasloužený bod se Spartou

Vysočina vybojovala zasloužený bod se SpartouFotbalová Vysočina se dočkala historicky prvního bodového zisku proti Spartě Praha. V rámci 11. kola vybojovali svěřenci trenéra Komňackého vylmi cennou a zároveň zaslouženou remízu 1:1, když dokázali reagovat na úvodní gól Kadlece z 11. minuty. Vysočina si v celém utkání vypracovala řadu nadějných možností, ovšem vyrovnání přinesl pouze roh Vaculíka a trefa kapitána Tecla. Před vyprodaným hledištěm tak Jihlava udržela svoji domácí neporazitelnost!

 
FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, neděle 21.10.2012, 17:30
1:1
(1:1)
SpartaSparta
 
Góly: 31. Tecl - 11. Kadlec.
ŽK: Rada, Blažek - Hušbauer, Švejdík, Holek.
Rozhodčí: Královec - Slyško, Wilczek (4. rozhodčí Ardeleánu).
Diváci: 4100
FC Vysočina: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (84. Kosak), Rada, Jungr, Karlík, Vaculík - Tecl (50. Sedláček, 61. Kučera). Náhradníci: Hanuš - Kryštůfek, Kliment, Zeman.
Sparta: Vaclík - Zápotočný, Holek, Jarošík, Pamič - Hušbauer, Grajciar (46. Švejdík), Matějovský, Krejčí (82. Přikryl) - Kadlec, Balaj (63. Kweuke)
 

Komentář

Kouč František Komňacký se musel obejít bez zraněných Mešanoviće, Gavriće, Gabriela a Kolouška. Právě tvůrce hry Kolouška v sestavě nahradil Jungr, který nemohl nastoupit v Teplicích. Zajímavý pohled byl na jihlavskou lavičku – krom Sedláčka a Hanuše na ní byla pětice hráče, které lze označit za juniory.

Na hřišti samozřejmě nescházel jihlavský gólman Jaromír Blažek. Ten symbolicky právě proti Spartě Praha nastoupil do jubilejního 400. zápasu v nejvyšší soutěži. Tuto magickou metu překročil jako 16. hráč historie.

Sparta začala aktivněji a už ve čtvrté minutě korunovala její sebevědomý nástup pokus Krejčího. Jihlavský nováček však rychle ztratil počáteční ostych, zápas se vyrovnal a tým z Vysočiny často dokonce diktoval jeho tempo. V 7. minutě v jasné šanci selhal Šourek, který po rohovém kopu a následném závaru jen nastřelil jen sparťanského brankáře Vaclíka. Jenže sparťanské ofenzívě není radno dávat volný prostor. Jihlavská defenzíva se o tom přesvědčila v 11. minutě, kdy hosté přelstili ofsajdovou past a Kadlec při samostatném úniku dokázal překonat svého bývalého parťáka ze Sparty Blažka. Inkasovaný gól ale Vysočinu nesrazil do kolen. V 15. minutě ze standardní situace hlavičkoval vedle branky Šourek a o minutu později Vaclíka pořádně protáhl dalekonosnou střelou Obert. Ve 31. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Podzimní kanonýr Tecl ukázal nejlepší výběr místa po rohovém kopu Vaculíka a dorážkou z bezprostřední blízkosti srovnal. Euforii Jihlavy, která Spartu v lize gólově pokořila poprvé v historii, nezkalila ani skutečnost, že Tecl svoji desátou letošní branku vstřelil zřejmě z ofsajdu. Sparta poté znovu vrhla více sil do útoku, ale krom nepřesné střely Kadlece z 35. minuty po standardní situaci, se do půle k ničemu nedostala. Naopak Tecl měl ve 45. minutě na kopačce druhý gól, když se ve vápně dostal ke dvěma střelám. Ani jedna však jihlavskou radostí neskončila.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté, jenže jejich územní převaha byla po většinu času bez větších příležitostí. Vysočina se vrhala do nebezpečných brejků, ovšem jejich efekt brzdila nepřesnost a též absence klasických útočníků. Tecl musel už v 50. minuta pro zranění vystřídat a jeho náhradník Sedláček musel z placu s bolestivou grimasou už o deset minut později. Chvíli předtím se sám na Vaclíka hnal z pravého křídla Jungr, ovšem ke koncovce se nedostal, neboť ho dobíhající Švejdík stihl odstavit. V závěru se do zajímavého brejku dostal Kučera, který před brankou chtěl ještě oslovit Masopusta. Před ním však míč na poslední chvíli odkopl Pamič. Sparta na závěrečnou půlhodinu nasadila do hry Kweukeho, s nímž toužila zlomit jihlavský odpor silou a důrazem v útočné fázi. Ze snahy ale zbyly jen náznaky. Největší šanci měl asi až v nastavení Kadlec, jenže zhruba z hranice vápna pálil vedle.

  • sestřih utkání naleznete na iDNES.cz

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu