20.10.2012, Jihlavský DENÍK - Roman Streichsbier

Chceme klub posouvat výš. Postupně a trvale

Chceme klub posouvat výš. Postupně a trvaleŘeditel FC Vysočina Zdeněk Tulis stále tvrdí, že Jihlava v sezoně 2005/06 sestoupila z fotbalové ligy jen proto, aby to již nikdy neopakovala. Je jisté, že atraktivnější soupeř už do Jihlavy nezavítá. Tedy do doby, než fotbalistům Vysočiny přisoudí los v evropských pohárech nějakého toho giganta ze Španělska, Anglie či Itálie...

 

Prvoligový nováček zítra na svém stadionu přivítá pražskou Spartu. A kdo se nevejde do více než čtyřtisícového hlediště (už dlouho je beznadějně vyprodáno), ten může sledovat utkání alespoň v televizi. „Pro nás je čest, že si se Spartou v nejvyšší soutěži můžeme zahrát. Je to nejslavnější český klub, top klub. Nedělní zápas bude velký svátek," je si jist ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis.

Na jaře roku 2006 však byl na tento „top klub" z Letné pořádně naštvaný. Sparta v posledním kole sezony ostudně darovala vítězství zachraňující se Plzni, čímž Vysočinu, jež nestačila na o Ligu mistrů bojující Slavii, odsoudila k sestupu. „Pro mne byla Sparta vždy železná, ale možná by se měla přejmenovat na rezavou," prohlásil tehdy znechucený Tulis.

Věřil, že dvou let bude Vysočina zpátky. Vysočina je zpět. Ale její návrat trval mnohem déle než dva roky. Mezi tuzemskou elitu se vrátila až letos. V klubu jsou však pevně odhodláni ligu udržet.

A dosavadní výsledky tomuto odhodlání odpovídají. Po odehrané třetině soutěže je FC Vysočina v polovině tabulky. Mužstvo trenéra Františka Komňackého budí respekt. I proto, že v probíhajícím ročníku vydrželo nejdéle bez porážky. Jihlava poprvé padla až v osmém kole. Chválí ji experti i nezaujatí fanoušci.

„To, jak si vedeme, nás samozřejmě těší, ale musíme zůstat pokorní. Cíl je ještě daleko," prohlašuje ředitel klubu Tulis.

Jak tedy zatím hodnotíte jihlavské působení v Gambrinus lize a nejen ze sportovního hlediska?
Do této chvíle pozitivně. Jsme spokojení, ale také obezřetní. Je jasné, že hlavně ekonomicky je ta soutěž mnohem náročnější než druhá liga. A pro nováčka zvlášť. Ale zájem veřejnosti v Jihlavě a vůbec na Vysočině je velký, diváci na nás chodí, což nám dělá radost. Po deseti kolech máme i relativně dost bodů. Musíme však zůstat na zemi a pokorní. Pro nás je nejdůležitější vždy příští zápas. A to, abychom byli na konci sezony na nesestupové příčce.

Před sedmi lety, kdy hrála Vysočina nejvyšší soutěž poprvé, jste měli po deseti kolech jedenáct bodů, ovšem pětktát jste prohráli. Teď má Jihlava bodů čtrnáct a dosud prohrála jen dvakrát... Dají se začátky obou sezon srovnat, respektive porovnáváte si vy osobně ty dva ročníky v hlavě?
Takové porovnávání je velmi těžké a vlastně se o to ani nepokouším. Tříbodový systém je ošidný. Letos jsme sice zatím na hřišti neuspěli pouze ve dvou případech, ale bod za remízu je vlastně málo, když je těch remíz víc než výher. Je nutné pořád pracovat na maximum.

  • plnou podobu rozhovoru naleznete ZDE

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu