04.10.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: Teplice jsou jasným favoritem utkání

Komňacký: Teplice jsou jasným favoritem utkáníPohled na tabulku Gambrinus ligy je před víkendovým duelem povzbuzující, vždyť čtrnáctibodová Vysočina míří do Teplic, které se zatím trápí na 15. místě se ziskem pouhých 6 bodů. Jenže fotbalové Teplice, to je pořádný oříšek! Silný kádr s řadou známých jmen, tradiční účastník ligy, stabilní ekonomika klubu a nový trenér na lavičce - to vše pro Vysočinu představuje velkou výzvu!

 

O nadcházejícím soupeři

Teplice v Gambrinus lize dlouhodobě náleží mezi nejsilnější kluby s oprávněnými ambicemi na start v evropských pohárech. V loňském ročníku skončily páté a útok na přední příčky vyhlásily i před startem nové sezóny. Úvodní výhra nad Mladou Boleslaví byla bezesporu nadějná a stejně tak nebyla k zahození následná remíza v Brně. Jenže poté přišel čtyřbrankový příděl na Dukle, domácí remíza 0:0 s Příbramí, prohra na Slovácku, domácí debakl 0:4 od Jablonce a porážka na Slavii. Tým trenéra Lukáše Přerosta mohla povzbudit následná remíza 1:1 s Plzní, jenže v sobotu pohár trpělivosti přetekl. Teplice v důležitém utkání dvou celků ze spodku tabulky prohrály 3:2 v Českých Budějovicích a mladý trenér Přerost po utkání ohlásil svoji rezignaci.

Teplické vedení bylo jeho krokem překvapeno, ale poměrně brzy našlo náhradu v podobě velezkušeného Zdeňka Ščasného. Trenér Přerost se posunul do role asistenta a na hráčský kádr dopadl trest v podobě 20% snížení základního platu. O nedělní zvýšené motivaci teplického kádru tak nelze pochybovat.

V jakém složení se žlutomodří proti Vysočině postaví? V brance nepochybně bude dlouhodobá jednička Grigar, kterému kryje záda nejčastěji Slavík. Pilíři obrany jsou zkušení stopeři Lukáš a Rosa, napravo nastupuje Ježdík a post levého beka zvládá letní posila Chovanec. Do stoperské dvojice se však může vrátit Matula, který na Dynamu nahradil v roli defenzivního záložníka vykartovaného Ljevakoviče. Tento zkušený bosenský bijec v neděli v sestavě pravděpodobně chybět nebude. To stejné asi platí i pro tvůrce hry Vachouška, ovšem nelze vyloučit, že místo něj nastoupí čerstvá teplická posila a neméně kvalitní středový záložník Marek Jarolím. I na kraje zálohy má trenér Ščasný z čeho vybírat. Nabízejí se mu Vůch, exjihlavský Dolejš a dva hosté z kádru Sparty – Podaný a Kerič. Ten je bezesporu alternativou i pro útok. V něm však má jisté místo Mahmutovič, vedle kterého se zatím střídali Jindráček a Melunovič.

Jak to vidí trenér?

Lodivod FC Vysočina František Komňacký se nejprve vrátil k výkonu svého týmu v pohárovém duelu ve Zlíně: „Mé hodnocení je stejné, jako bezprostředně po utkání. Nejsem s naším pohárovým výkonem spokojen, neboť jsme 70 minut předváděli jalový fotbal bez pohybu. Soupeř utkání pojal prestižněji, byl aktivnější a častěji kontroloval míč. Sice jsme dvě poměrně lacinými góly vedli 0:2, ale očekávání výkonu od prvoligisty byly větší. Druhou půli odstartovala velká hrubka Šourka, po níž Zlín snížil. Za svoji snahu byl později odměněn i vyrovnáním. V posledních dvaceti minutách jsme převzali iniciativu a snažili jsme se o rozhodující branku. Tu se nám vstřelit nepodařilo, ovšem přálo nám štěstí při penaltovém rozstřelu, který je vždy velkou loterií. Takže postupový úkol jsme splnili, ovšem nestalo se tak bez ztráty kytičky. Určitě ještě musíme zapracovat na našem herním projevu.“

Co očekává od náročného nedělního duelu v Teplicích? „Před námi je velmi těžký zápas proti týmu, který by se v tabulce měl na základě svého rozpočtu, kvality kádru a tradici pohybovat kolem 3. – 6. místa. I proto jsou jeho dosavadní výsledky velkým zklamáním. Teplické vedení nyní sáhlo ke změně trenéra a pokutám pro hráče. Jsem přesvědčen, že se tento klub už brzy posune minimálně do středu tabulky. Pan Ščasný je zkušeným trenérem a disponuje skutečně velmi dobrým kádrem. Já bych samozřejmě byl velmi rád, kdyby teplické hledání optimální formy a sestavy trvalo ještě alespoň jeden zápas. Moc dobře si všichni uvědomujeme, že je před námi hodně složitý duel, v němž jsou jasným favoritem Teplice, které budou mít velkou motivaci. My se budeme chtít poprat o co nejlepší výsledek. Toho nedosáhneme bez maximálně kvalitního a zodpovědného výkonu všech hráčů,“ zdůraznil Komňacký.

Můžete počítat s kompletním kádrem včetně teplického hosta Jungra? „Jungr v Jihlavě hostuje z Teplic, tudíž v nadcházejícím utkání nemůže nastoupit. Navíc s námi zatím naplno netrénuje ani Rada. Pokud bychom se museli obejít bez dvou hráčů základní sestavy, tak by to už představovalo nepříjemný zásah. I s takovou situací se však musíme umět vyrovnat,“ uvedl kouč FC Vysočina.

Sestava Teplic v předchozím utkání: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Vůch, Matula, Vachoušek, Podaný (46. Dolejš) - Jindraček (58. Jarolím), Mahmutovič (82. Melunovič).

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Teplic: 2 utkání 0 – 0 – 2  1:7

Poslední vzájemný zápas: Oba celky se vzájemně střetly pouze v premiérové prvoligové sezóně FC Vysočina v ročníku 2005/06. Nutno dodat, že oba duely dopadly jasně ve prospěch Teplic. Na podzim si z Jihlavy odvezly krutou výhru 0:4 a uspěly i v jarní odvetě 2.4.2006. Tehdy už po dvaceti minutách vedly 2:0, když skórovali Sabou a Jirsák. Kouč Večeřa už ve 40. minutě sáhl ke dvojímu střídání a ve 49. minutě Svoboda snížil na 2:1. Snaha hostí však vyrovnání nevedla. Naopak bosenský kanonýr Džeko v závěru upravil na konečných 3:1.

Letní změny v kádru Teplice:

Příchody: Lukáč (přestup 1. FC Tatran Prešov/SK), Jablonský (konec host.FK Ústí nad Labem), Chovanec (přestup MFK Ružomberok/SK), Jursa (přestup MFK Karviná), Podaný a Kerič (host. AC Sparta Praha), Jarolím (přestup FK Baumit Jablonec)

Odchody: Siva (přestup TJ Spartak Myjava/SK), Smejkal (přestup FK Mladá Boleslav), Stožický (přestup FC Spartak Trnava/SK), Zoubele (přestup FK Baumit Jablonec), Volek (konec host.FK Ústí nad Labem), Veverka (přestup FK Ústí nad Labem), Moulis (host.FK Ústí nad Labem).

Web soupeře: www.fkteplice.cz

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu