03.10.2012, Jan Skýpala - LFA

Juniorská liga představuje novou trofej i ambasadora

Juniorská liga představuje novou trofej i ambasadoraNová soutěž, nová výzva. Se začátkem další fotbalové sezony odstartovala svůj premiérový ročník Juniorská liga. Soutěž, která v sobě nese přívlastek „Liga plná talentů.” Na nováčka si nevede vůbec špatně. Gólový průměr tři a půl branky na zápas, celková návštěvnost přes dvanáct tisíc diváků, ale i první hráči ambiciózní soutěže v sestavě prvoligových celků. To jsou jen některé úspěchy, jenž stojí po devíti odehraných kolech za povšimnutí. A proto přichází odměna. Nová trofej, nové webové stránky i ambasador soutěže v podobě fotbalové ikony Radka Bejbla.

 

„Projekt Juniorské ligy se mi líbí, oslovuje mě to. Vnímám to jako mezičlánek pro mladé hráče, kteří se mohou adaptovat z dorostenecké soutěže na tu dospělou. Podle mého názoru je pro vývoj hráčů Juniorská liga vhodnější než druhá, ČFL či divize,“ prozrazuje Radek Bejbl, ambasador Juniorské ligy.

Jeho podpora mladým talentům není jedinou novinkou. Dnešním dnem startují webové stránky www.juniorskaliga.cz. Na nich návštěvníci naleznou kompletní statistiky, výsledky, reportáže ze všech utkání, medajlonky nejtalentovanějších hráčů, ale i pravidelné rubriky s komentáři fotbalových expertů.

"Juniorská liga je projektem, který chce stavět na budoucnosti a fotbalových talentech. Věříme, že z podpory této soutěže může v horizontu několika let těžit především Gambrinus liga a celý český fotbal," řekl Dušan Svoboda, předseda LFA.

„Jeden z cílů juniorské ligy je ten, aby nebyl na hráče vyvíjen tlak ohledně umístění. V taktice tak trenéři mohou dát větší příležitost ofenzivnímu pojetí a ofenzivním schopnostem svých svěřenců. Výsledky zatím odehraných zápasů tento trend jasně potvrzují, hraje se otevřený fotbal, trenéři vedou své týmy k útočnému stylu. V budoucnu by se tento aspekt mohl přenést i do Gambrinus ligy a ta by lákala více diváků,“ doplňuje k projektu Juniorské ligy Radek Bejbl, bývalý hráč Atlética Madrid či francouzského Lens.

Motivaci mladých nadějí by měla zvýšit i nová trofej Juniorské ligy. Pohár vyrobený v zahraničí byl vyhotoven ve dvou exemplářích. Premiérový vítěz ho zvedne nad hlavu v polovině června, kdy je na programu poslední kolo Juniorské ligy.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu