09.09.2012, Miroslav Fuks

Největší dodavatelé reprezentací? Slavia a Vysočina!

Největší dodavatelé reprezentací? Slavia a Vysočina!Uplynulý reprezentační víkend přinesl z českého pohledu méně fotbalového koření, ovšem nechyběly mu důležité bodové zisky. Jednadvacítka si remízou v Černé Hoře zajistila jistotu baráže o EURO a národní tým vydoloval na úvod kvalifikace MS cenný bod na půdě Dánska. Pohled na základní sestavy obou celků přinesl parádní vizitku pro FC Vysočina, neboť v nich figurovali hned čtyři odchovanci jihlavského fotbalu!

 

Detailnější průzkum sestav pak ukázal další interesantní fakt, který představuje skvělou odměnu jihlavské práce s fotbalovou mládeží – více odchovanců do sestav dvou nejdůležitějších reprezentačních výběrů Česka dodala jen Slavia Praha!

Počty odchovanců v základní sestavě reprezentací:

5 – Slavia (Suchý, Pekhart, Valeš, Hanousek, Pázler)
4 - Vysočina (Gebre Selassie, Vydra, Kopic, Tecl)
2 - Brno (Mareček, Vaněk), Plzeň (Lecjaks, Čech), České Budějovice (Sivok, Nitrianský)
1 - Slovácko (Kadlec), Hradec Králové (Plašil), Sokolov (Jiráček), Sparta (Hübschman), Teplice (Rezek), Olomouc (Kalas), Zlín (Novák)

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu