08.09.2012, Miroslav Fuks

Ligu odstartovaly bezbrankovou remízu

Ligu odstartovaly bezbrankovou remízuJihlavské fotbalisty vstoupily do své ligové soutěže bezbrankovou remízou proti celku 1.FC Olomouc. Hostující hráčky působily po celý zápas o něco fotbalovějším dojmem, ovšem omlazená sestava fotbalistek Vysočiny držela krok díky bojovnosti. Zápas tak nakonec skončil zaslouženou dělbou bodů.

 
FC VysočinaFC Vysočina
1.kolo, sobota 8.9.2012, 11:00
0:0
(0:0)
1.FC Olomouc1.FC Olomouc
 
Rozhodčí: Reich - Jahoda, Bártová
Diváci: 60
FC Vysočina: Havrdová (3. Pojezná) - Králíková, Z.Žampová, Štefaniková, Dáňová - Macháčková, Šerá, Lačná, Jouklová – Ryšavá, Vinická (84. Sedláková)
 

Komentář

Jihlavanky nastupovaly k prvnímu zápasu nové sezony hned se dvěma absencemi v základní sestavě, když scházela stoperka M.Žampová (zranění ) a nová posila z Brna Burešová, u níž se vyřizuje hostování. I přes toto oslabení se holky dokázaly poprat alespoň o jednobodový výsledek. A ještě se ke vší smůle ve třetí minutě zranila gólmanská jednička Havrdová, ale střídající Pojezná ukázala divákům, že ještě zdaleka nepatří do fotbalového důchodu a přiváděla hostující tým svými výkony k šílenství.

Improvizovaná stoperská dvojice Štefaniková a Z.Žampová měla hodně málo času na sehrání, ale v tomto zápase to zvládly na výbornou. Neztratily se ani nové hráčky. Záložnice Jouklová a v obraně hrající Králíková, obě mladičké patnáctileté hráčky také ukázaly, že se s nimi můžeme počítat. Samozřejmě se v dobrém světle na domácí půdě předvedly i ostatní hráčky, které se zapojily do hry.

Tým z Olomouce přijel do Jihlavy jako favorit a na hřišti to bylo vidět. Měl více ze hry, vytvářel si svou kombinací slibné šance, byl důraznější, rychlejší a v mnoha situacích i fotbalově vyspělejší. Toto však bylo pro holky z Olomouce málo a tak nedokázaly zúročit svůj tlak. Jihlavská děvčata hrála v omlazené sestavě, zato však srdíčkem, a to je mnohdy víc než fotbalový um. I ony si vytvořily několik šancí, ovšem v koncovce zůstaly taktéž nevyužity. Dělba bodů je proto spravedlivá.
„Chtěl bych naše holky pochválit za velmi dobrý výkon. I přes nemalé problémy v letní přípravě, odchodu zkušených hráček a v improvizované sestavě ukázaly, že to s fotbalem v Jihlavě myslí vážně,“ řekl po utkání trenér Josef Žampa.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu