30.08.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: Chceme zabodovat i v Mladé Boleslavi

Komňacký: Chceme zabodovat i v Mladé BoleslaviUž třikrát v tomto ročníku Gambrinus ligy nastoupili fotbalisté FC Vysočina na půdě soupeře a zatím nikdy se do Jihlavy nevraceli s prázdnou. Potvrdí tuto pozitivní bilanci i v neděli, kdy je od 17:00 hodin čeká další český účastník letošních evropských pohárových soutěží – FK Mladá Boleslav?

 

O nadcházejícím soupeři

Řeč byla o Evropské lize, v té se bohužel mladoboleslavští dlouho neohřáli. S islandským týmem Thór Akureyri neměli ve 2. předkole problém, ovšem ve 3. předkole už na nizozemský FC Twente nestačili. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka však nemohu být zcela spokojení ani se svojí ligovou bilancí. V tabulce disponují sedmi body, když na úvod prohráli v Teplicích, poté doma vydřeli výhru nad Českými Budějovicemi, následně remizovali v Příbrami, doma potěšili výhrou nad Slavií a v posledním kole nestačili na půdě Viktorie Plzeň.

Od týmu z města aut se možná čekalo více bodů, ovšem při pohledu na nabitý program a především na zdravotní problémy, které mladoboleslavský kádr na startu podzimu postihly, už údiv není úplně na místě. Zdravotní problémy prodělaly Kulič, Magera, Opiela a Štohanzl, po zraněních se zotavují Fabián, Zahustel, Janíček a Ščuk a navíc našeho nadcházejícího soupeře postihla málo vídaná kalamita v podobě nejhoršího fotbalového zranění – přetržení křížového kolenního vazu. To během krátké doby postihlo klíčového útočníka Chramostu a též stopery Rolka a Smejkala.

Jiný tým by se s takovými problémy jen těžko vyrovnal, ovšem široký mladoboleslavský kádr je zvládl se ctí. V létě se totiž dočkal výrazného posílení. Levý bek Šírl sice po skončení smlouvy přestoupil do Plzně, ale vzápětí se do Boleslavi vrátil na hostování. Defenzívu dále posílili stopeři Smejkal a Dosoudil a bek Zbrožek. Konkurenci v záloze zvýšil Sivrič, ovšem největší přetlak panuje v útoku v podobě noviců Ondřejky, Nešpora a Magery, který však může nastupovat i ve středu zálohy. Za jediné oslabení lze brát návrat hostujícího Filla do Plzně.

Na místě je též zmínění tradičních zdravých opor modrobílých. Postupně se jí stává gólman Šeda, střed obrany nyní drží zkušený Johana, hlavním mužem defenzivního středu zálohy je Kúdela, hru by měl tvořit Opiela, v útoku či na křídle hrozí Mareš a roli střídajícího žolíka přebírá mladoboleslavská ikona Kulič. Zapomenout nelze ani na jihlavského odchovance Jana Štohanzla, který pravděpodobně nastoupí v základní sestavě a může se těšit na hodně pikantní zápas. Ostatně, ve stejné roli jsou i bývalí hráči Boleslavi v dresu FC Vysočina – krajní záložník Lukáš Vaculík a útočník Tomáš Sedláček.

Jak to vidí trenér?

Trenér František Komňacký si uvědomuje náročnost nadcházejícího duelu: „Je před námi další těžký zápas proti silnému ambicióznímu soupeři, který se v letošním ročníku zapojil do evropských pohárových soutěží a s cílem umístit se na pohárových příčkách vstoupil i do Gambrinus ligy. Na druhou stranu sledujeme určité zdravotní problémy, které mladoboleslavský kádr provází na startu sezóny. I proto tam jedeme s cílem herně nepropadnout ani v tomto posledním duelu před reprezentační pauzou a navázat na lepší výkony z předešlých zápasů. Chceme se pokusit zabodovat,“ zdůraznil trenér jihlavského celku.

Ten bude v neděli postrádat pravého beka Gabriela a pravděpodobně též levého záložníka Kosaka, jenž ve středečním pohárovém utkání utrpěl zranění kotníku. Jinak by měl být kádr FC Vysočina kompletní.

Sestava Mladé Boleslavi v předchozím utkání: Šeda - Kysela, Johana, Zbrožek - Brunclík (68. Ondřejka), Kúdela - Bořil, Magera (64. Opiela), Štohanzl - Mareš (76. Kulič), Sivrič.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Mladé Boleslavi: 2 utkání  0 – 1 – 1   0 : 4

Poslední vzájemný zápas: Vysočina v předposledním kole ročníku 2005/06 v Mladé Boleslavi sahala po záchraně. Od 34. minuty hráli domácí za stavu 0:0 jen o desíti, když byl za faul na Svobodu vyloučen Ševinský. Jihlava však byla pasivní a ještě do poločasu ji potrestal Kulič. Když byl poté v 74. minutě vyloučen gólman Rzeszoto, tak domácí začali koncertovat. Nakonec zvítězili výrazně 4:0, když další branku vstřelil Kulič a hned dvakrát v závěru Pecka.

Letní změny v kádru Mladé Boleslavi:

Příchody: Sivrič (přestup FC Slovan Liberec), Smejkal (přestup FK Teplice), Zbrožek (konec hostování FC MAS Táborsko), Šírl (hostování FC Viktoria Plzeň), Dosoudil (přestup ŠK Slovan Bratislava), Magera (přestup Swindon Town F.C.), Ondřejka (hostování 1. FC Slovácko), Nešpor (přestup Bohemians 1905).

Odchody: Bulut a Dimitrovski (hledají si angažmá), Mach (přestup FC Baník Ostrava), Kalina (přestup Bohemians 1905), Wojnar (hostování MFK OKD Karviná), Šírl (přestup FC Viktoria Plzeň), Fillo (konec hostování FC Viktoria Plzeň).

Web soupeře: www.fkmb.cz

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu