28.08.2012, Miroslav Fuks

Vysočina ve středu nechce ve Svitavách nic podcenit

Vysočina ve středu nechce ve Svitavách nic podcenitPo sedmi letech fotbalisté FC Vysočina začínají putování pavoukem národního poháru až na konci srpna, tedy v jeho 2. kole. Tato výsada tradičně náleží prvoligovým celkům, které musí uprostřed náročných bojů v Gambrinus lize potvrdit roli favorita na půdě nadšeně bojujícího divizního či třetiligového celku. Jihlavský tým se v Poháru České pošty ve středu 29. srpna představí od 17:00 hodin na půdě týmu TJ Svitavy.

 

Svitavy v létě oslavily návrat do divizní skupiny C a pro působení ve vyšší soutěži pořádně vyztužily svůj kádr. A začaly na postu kouče, kam angažovaly známého trenéra Martina Pulpita. Velmi dobré podmínky, moderní stadión a nemalé ambice do Svitav v létě přivábily několik kvalitních fotbalistů. Na hostování přišel například zanedlouho dvaatřicetiletý defenzivní hráč Hradce a Zbrojovky Martin Kasálek, obránce Zábřehu Tomáš Hrdlovič a hned dva fotbalisté s vazbou na Jihlavu. Jednadvacetiletý stoper František Ptáček, který v dresu juniorky Vysočina nastoupil v letech 2010 – 2012 do 62 zápasů a vstřelil v nich 3 branky, a též vytříbený technik, pětatřicetiletý ofenzivní hráč Ivo Svoboda, který hájil barvy FCV během prvoligového jara 2006 (13 zápasů/1 gól) a též v ročníku 2006/07 (24 zápasů/9 branek). Poté zamířil do Hradce Králové a do Svitav se dostal přes Kolín a Převýšov.

Nejsou to však jediní fotbalisté, kteří stojí za pozornost. Za Svitavy totiž nastupuje početná kolonie futsalového Tanga Brno. Vedle Michala Seidlera a Martina Brůny je to především futsalový reprezentant a bývalý hráč Brna Michal Belej.

Svitavy do podzimu skvěle vykročily, když v 1. kole poháru vyprovodily nováčka MSFL – Žďár nad Sázavou výrazně 4:0. Po dvou brankách si připsali Svoboda a Belej. Už méně se svěřencům trenéra Pulpita daří v divizi. Po třech odehraných kolech jim náleží až 11. příčka tabulky se ziskem 2 bodů.

Ve Svitavách se čeká početná návštěva a též houževnatě bojující domácí celek. Vysočina zde rozhodně nesmí nic podcenit. První soutěžní vítězství v ročníku 2012/13 by mělo být pro Jihlavu povinností. Zvláště, když je před hráči Vysočiny výzva v podobě 4. kola Poháru České pošty, kdy by mohl v dvojzápase poměřit síly se Spartou Praha. Na cestě k velkému diváckému taháku však nestojí jen Svitavy, ale ve 3. kole ještě vítěz duelu Frýdek-Místek vs. Zlín.

Co k nadcházejícímu duelu řekl trenér František Komňacký? „Pohár pro nás představuje vítanou příležitost k dalším ostré prověrce našeho kádru a zviditelnění klubu i hráčů. Hodláme dát herní příležitost fotbalistům, kteří zatím nebyli tolik vytížení. Věřím, že si ve středu řeknou o místo v ligové sestavě. Ke změně sáhneme v brance, do obrany zařadíme Gavriće, který si o šanci říká dobrými výkony na trénincích, v záloze dostane příležitost Kučera, který se prezentoval kvalitním výkonem ve druhé půli duelu s Olomoucí, a do útoku máme k dispozici zatím málo využitou dvojici Sedláček – Mešanović,“ byl před zápasem konkrétní trenér Komňacký.

Ten se nijak nebrání úloze favorita: „O svitavském celku jsme si zjistili některé informace. Počítáme s tím, že se proti nám budou chtít svěřenci trenéra Pulpita vytáhnout. Nesmíme nic podcenit. Naší povinností však je postoupit do dalšího kola a mít tak možnost těšit se na další zajímavou pohárovou konfrontaci. Rozdíl mezi divizí a Gambrinus ligou se na hřišti musí projevit. Chceme se prezentovat aktivním fotbalem a diktovat tempo hry.“

Ivo Svoboda v dresu FC Vysočina.

František Ptáček

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu