19.08.2012, Miroslav Fuks

Vysočina ani počtvrté v řadě výhru neudržela

Vysočina ani počtvrté v řadě výhru neudrželaFotbalisté FC Vysočina pokračují ve velmi dobrém vstupu do Gambrinus ligy! Ve 4. kole sahali na půdě mistrovského Slovanu Liberec po výhře, když 93 minut vedla 0:1 po trefě Marka Jungra! Bohužel, v posledních vteřinách přišla chyba jihlavské defenzívy, kterou k vyrovnání využil Josef Šural – 1:1. Velká škoda!

 
LiberecLiberec
4.kolo, neděle 19.8.2012, 15:00
1:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 90.(+3). Šural - 11. Jungr
ŽK: Nezmar, Kelić, Fleišman – Tlustý, Kryštůfek, Josl, Hanuš
Rozhodčí: Zelinka – Pospíšil, Zeman
Diváci: 2900
Liberec: Bičík – Liulka (80. Maicon), Nezmar, Kelić, Fleišman – Vácha, Janů – Kušnír (46. Musiol), Morozenko (36. Hadaščok), Breznaník - Šural.
FC Vysočina: Hanuš – Kryštůfek (46. Rada), Tlustý (85. Gavrić), Šourek, Josl – Koloušek, Karlík – Masopust (83. Sedláček), Jungr, Vaculík – Tecl. Náhradníci: Rožník – Kosak, Kučera.
 

Komentář

Trenér František Komňacký musel v Liberci řešit hned tři otazníky v sestavě. Ze zdravotních důvodů se musel obejít bez pravého beka Oberta, kterého nahradil odchovanec Kryštůfek, bez ofenzivního hráče Mešanoviće, tudíž se na post pravého záložníka vrátil Masopust, a též bez velezkušeného gólmana Blažka, jehož místo zaujal Hanuš. Naopak už byli na lavičce připravení uzdravení Rada a Gavrić.

První zahrozila Vysočina, když Vaculík zahrával po faulu na Jungra standardní situaci z levé strany. Našel hlavu nabíhajícího Tecla, který však míč prodloužil jen nad břevno. Na druhé straně jihlavskou branku též ohrozil oblouček. To v 8. minutě Jungr míčem napálil hráče Slovanu a od něj šel balón do horní strany břevna. Minuta 10. už byla nebezpečnější, neboť po standardce se do zakončení dvakrát málem dostal urostlý Nezmar. V 11. minutě se musel vytáhnout Hanuš po střele Váchy z přímého kopu a jihlavská obrana musela zvládnout i následné kličkování Breznaníka v pokutovém území. Z něho se vymanila a rychle udeřila! Kryštůfek vyvezl míč, Jungr uvolnil Josla a ten mu míč ideálně vrátil do volného prostoru. Jungr se neukvapil, udělal kličku Bičíkovi a z menšího úhlu skóroval – 0:1! Liberec se pokusil o odpověď v 17. minutě, kdy Šural unikl Tlustému a předložil míč na vápno Morozenkovi. Jeho střela však byla velmi slabá a mířila vedle. Ve 22. minutě byly v hlavní roli standardky. Nejprve fauloval Nezmar Tecla, vysloužil si žlutou a Koloušek přímák poslal do náruče Bičíka a na druhé straně hlavičkoval po rohu nad Breznaník. Po občerstvovací pauze a chvilkách relativního klidu, které ozvláštnil nápis v jihlavském kotli „I mistr Slovan se někdy utne!“ zahrozila Vysočina. Tecl v 31. minutě uvolnil na křídle Masopusta, který před branku poslal zajímavý přízemní centr na Jungra. Ten však zakončoval z ofsajdu. V 35. minutě unikl Breznaník po křídle Kryštůfkovi a zvolil přímou střelu z úhlu. Ta ovšem šla hodně mimo. V závěru první vyrobili jihlavští hráči několik nepřesností, díky kterým se dostala pod liberecký tlak. Dva nepříjemné centry ze strany však sebral pozorný Hanuš. Dobře si vedl i ve 45. minutě po ráně Šurala z dvaceti metrů. Brzy na to se po autovém vhazování prosadil na křídle a posla tvrdý přízemní centr na nabíhajícího Kušníra, kterému chybělo málo k doražení do branky. Vysočina byla pod tlakem, což vzápětí dokumentovala největší šance Liberce v 1. půli. Breznaník z první uvolnil do vápna nabíhajícího Fleišmana, který v dobré pozici vypálil, jenže Hanuš jeho tvrdý pokus lapil!

Do druhé půle Vysočina vyztužila defenzivní šiky. Mladíka Kryštůfka vystřídala zkušená posila Rada. Nepostavil se však na pravého beka, ale na své místo do středu zálohy. Univerzál Karlík tak putoval na okraj obrany. Liberece začal tlakem, ovšem v 51. minutě si domácí fanoušci hodně oddechli po utažené střele Kolouška, se kterou měl Bičík hodně práce. V 53. minutě byl Slovan blízko vyrovnání, když Janů poslal přesný bochánek na Hadaščoka, který z malého vápna hlavičkoval vedle levé tyče! Vysočina se však nesoustředila jen na obranu. V 54. minutě Rada vysunul do vápna Jungra, který poslal dobrý míč před branku. Svého spoluhráče bohužel nenašel. V 57. minutě, poté co Hadaščok prověřil pozornost Hanuše, přišel další jihlavský brejk, kdy po centru Tecla zakončoval z dobré pozice Vaculík – jenže na dlouhou nohu jen nad branku. Podobně pálil z 25 metrů agilní Masopust po přistrčení Rady. Mezitím zahřmělo i před jihlavskou brankou, kde se v nadějné pozici nezorientoval Hadaščok. Prostě se hrál zajímavý útočný fotbal! V 70. minutě byl Liberec opět blízko vyrovnání, když po závaru při rohovém kopu vypálil gólově Breznaník, jenže trefil Nezmara, od kterého se balón odrazil nad. V 75. minutě se míč po ose Karlík – Tecl – Karlík dostal k volnému Kolouškovi, jenž si to namířil nejkratší cestou k brance. Pálil však nad tři tyče. Vysočina z libereckého tlaku vyrážela do hodně zajímavých rychlých akcí. V 82. minutě jednu vytvořil Jungr, uvolnil na křídlo Vaculíka, jehož nástřel představoval problém pro Bičíka, nikoli však gól. V 85. minutě před brankou Vysočiny došlo k obrovskému závaru, který jihlavská obrana dokázala ve spolupráci s Hanušem vyřešit. Jenže přitom po srážce hlavami přišla o Karlíka a Tlustého. Toho pro krvavý šrám na hlavě musel nahradit Gavrić. V 88. minutě se k ráně z 20 metrů odhodlal aktivní Breznaník, jenže i jeho pokus Hanuš lapil. Už už se zdálo, že Vysočina konečně zvítězí. Jenže přišel poslední nákop před branku, nepřehledná situace a odražený míč po střele Musiola, který do branky nekompromisně dostal Šural – 1:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | Liberec - FC Vysočina | 1:1
18.kolo | FC Vysočina - Liberec | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu