24.08.2005, Redakce

Představujeme domácího soupeře - FC Slovan Liberec

Liberec - Pouze samé superlativy sklidil Liberec za výhru nad Spartou a především za předvedenou hru. Tým, který měl být po odchodu hvězd Poláka, Kisela, Slepičky, Doška a Lukáše velkou neznámou s tendencí k podcenění, ohromil ligu. Dnes se hřeje na výsluní a do Jihlavy přijíždí jako lídr tabulky. Plný počet bodů nikdo jiný nemá!

 
FC Slovan Liberec

Naše role je nebezpečná, říká trenér Lavička

Liberec - Pouze samé superlativy sklidil Liberec za výhru nad Spartou a především za předvedenou hru. Tým, který měl být po odchodu hvězd Poláka, Kisela, Slepičky, Doška a Lukáše velkou neznámou s tendencí k podcenění, ohromil ligu. Dnes se hřeje na výsluní a do Jihlavy přijíždí jako lídr tabulky. Plný počet bodů nikdo jiný nemá!

„Karty se obrátily. Před zápasem se Spartou jsme neměli téměř žádnou pozici. Teď jedeme do Jihlavy v nebezpečné roli mírného, nebo možná většího favorita. Tento přechod bývá hodně zavádějící. Musíme se s ním umět vypořádat a v žádném případě Vysočinu nepodcenit,“ říká trenér Severočechů Vítězslav Lavička.

Rychlost, přímočarý tah na branku a snaha za každou cenu akci zakončit, to je vizitka Lavičkova mužstva. Bývalý Sparťan však ví, že je teprve na začátku: „Ze všech stran slyšíme komplimenty. Potěší, ale až další kola ukáží, jestli jsou na místě.“

Ve stejném duchu hovoří o nadcházejícím souboji s Jihlavou. „Viděl jsem ji v prvním kole na Slavii a udělala na mě vynikající dojem. Především svojí organizací hry. Nebude to jednoduchá neděle,“ myslí si.

„V Jihlavě nás čeká ještě těžší utkání než se Spartou. Oni nemají co ztratit, my musíme potvrdit,“ prohlásil slovenský útočník Liberce Juraj Ančic. Fotbalista který nastoupil až po hodině hry. Udělal z letenské obrany trhací kalendář, nad jeho úniky po stranách se tajil dech. Bude na Vysočině v základu? „Nezlobte, ale odpověď by nebyla vůči hráčům košer. Řekl bych vám k sestavě víc než jim,“ odmítá odkrýt trumfy Lavička.

Základní informace

vedení klubu:

prezident: Zbyněk Štiller, ředitel: Libor Kleibl, sportovní ředitel: Ladislav Maier, marketingový ředitel: Vlastimil Mečíř, technický ředitel: Petr Šír

adresa:

Na Hradbách 1300, 460 01 Liberec 1

tel.:

485 103 714

fax: 485 103 715

internet:

www.fcslovanliberec.cz

klubové barvy:

červená a žlutá

kapacita stadiónu:

9.900 k sezení

B-tým:

ČFL

Pohled do historie:

Rok založení: 12. července 1958

Názvy klubu: TJ Slovan Liberec (1958 - 1980), TJ Slovan Elitex Liberec (1980 – 1993), FC Slovan Liberec (1993), FC Slovan WSK Liberec (1993 – 1994), FC Slovan WSK Vratislav Liberec (1994 – 1995), FC Slovan Liberec (od roku 1995)

Bilance české ligy: 12 sezón - 360 - 153 - 105 - 102 - 465:374 - 546 - 3. místo v historické tabulce

Úspěchy:

mistr ligy (2001/02), vítěz Českého poháru (1999/00), čtvrtfinále Poháru UEFA (2002/03)

Situace před utkáním

Vzájemná bilance:

0 utkání

Pravděpodobná sestava:

Čech

Janů Košťál Zápotočný Šinglár

Hamouz Abrahám Hodúr Pudil

Hološko Pospěch

Trenér:

Vítězslav Lavička

Chybí:

mužstvo je kompletní

Střelci:

2 - Hodúr, 1 - Ančic, L. Došek, Holenda, Pudil, Matula

Změny v kádru:

Příchody: Brezinský (hostování Rimavská Sobota), Dohnálek (SFC Opava), Zbyněk Pospěch a Holenda (hostování Sparta Praha), Josef Němec II (hostování AS Pardubice)

Odchody: Polák (1. FC Norimberk/Německo), Pospíšil (Heart of Midlothian/Skotsko), Pilný (konec kariéry), Střeštík (1.FC Brno), Slepička, Kisel, L. Došek, Lukáš (Sparta Praha)

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu