28.07.2012, Miroslav Fuks

Start jako před sedmi lety – na Slavii Praha

Start jako před sedmi lety – na Slavii PrahaPremiérovou účast v Gambrinus lize zahájili fotbalisté FC Vysočina 5. srpna 2005 na Strahově, který byl tehdy domovským stánkem Slavie. Po sedmi letech se do nejvyšší soutěže vrací a znovu změří síly s jedním ze dvou neslavnějších českých klubů. Bude se i v Edenu opakovat historie a Vysočina domácí tým zle potrápí? Na to odpoví vzájemný duel v pondělí 30. července, který vypukne od 18:00 hodin před kamerami ČT.

 

Slavia chce po loňské konsolidační sezóně, v níž skončila až na 12. místě, znovu zaútočit na nejvyšší příčky. Pomoci by jí k tomu měl zkušený exreprezentační kouč Petr Rada a posílený kádr, do nějž v létě přišli Vošahlík, Juhar, Dobrotka a navrátilec Kisel. Navíc se slavistickému vedení (zatím) podařilo udržet klíčového stopera Latku. Branky by po odchodu Pospěcha a Blažka měl střílet zejména urostlý útočník Škoda, který se stal nejlepším kanonýrem týmu v letní přípravě.

Jihlavský trenér František Komňacký si je síly Slavie dobře vědom: „Slavia je jedním ze dvou nejslavnějších českých klubů s ohromnou tradicí a zázemím fanoušků. V uplynulém ročníku si prošla určitými vnitřními problémy, ale nyní už opět představuje konsolidovaný klub. Do sezóny vstupuje s posíleným kádrem a jasným cílem posunout se v tabulce do vyšších pater. To však rozhodně neznamená, že bychom do Edenu přijeli ustrašení či v poraženecké náladě! Chceme na Slavii uspět a já jsem přesvědčen, že to v našich silách je,“ zdůraznil jihlavský lodivod.

Ten se nyní se svými kolegy zamýšlí nad sestavou Slavie. „Start sezóny může přinést některá překvapení v sestavě soupeře, já však věřím, že se do úvodního složení Slavie dokážeme trefit. Pokud ne, tak na sestavu Pražanů budeme reagovat před zápasem.“

A nakolik má jasno o jedenáctce svého týmu? „Docela jasně se nám rýsuje. Těší mne, že nás netrápí výrazné zdravotní problémy. Nastoupit nemůže gólman Hanuš, což stanovuje dohoda o jeho hostování ze Slavie, a dále je mimo hru Gabriel, který na tréninku utrpěl svalové zranění. Z týmu cítím dobrou atmosféru a natěšenost na premiérový start, zároveň však i určité napětí a zdravou nervozitu. Věřím, že z hráčů spadne s prvními minutami zápasu,“ dodal Komňacký.

Sestava SK Slavia v generálce na ligu: Čontofalský – Nitrianský, Latka (46. Dostál), Hubáček, Čonka – Petrák (83. Milutinović) – Koreš (67. Vlček), Jarolím (59. Zmrhal), Kisel (67. Hurka), Juhar (76. Tusjak) – Škoda (59. Vošahlík).

Poslední vzájemný zápas: Vysočina na něj nemá dobrou vzpomínku, neboť byl pro Jihlavu zároveň na dlouho posledním v Gambrinus lize. Karty byly před zápasem rozdány jasně – Slavia potřebovala výhru k šanci na umístění na příčce zajišťující start v pohárové Evropě a FC Vysočina v utkání bojovala o záchranu. Jistotou by pro ní byla výhra nad Slavií, anebo výhra Sparty doma s Plzní. Jak to nakonec dopadlo je všeobecně známo. V zápase hráči Vysočiny bojovali, ale doplatili na neproměněné šance. Když pak poprvé inkasovali z kopačky Gaúcha, tak se s vědomím stavu skóre na Spartě sesypali. Další dva direkty připravil Vlček a Slavia zaslouženě vyhrála 0:3.

Letní změny SK Slavia v kádru:
Příchody: Vošahlík (hostování Jablonec), Juhar (přestup Sparta), Kisel (přestup FC Sydney/AUS), Dobrotka (přestup Slovan Bratislava/SK), Tusjak (konec hostování Žižkov)
Odchody: Böhm (konec hostování Zápy), Blažek (konec hostování Liberec), Pospěch (přestup Dukla), Dembélé (konec smlouvy), Voráček (konec hostování Písek)

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a SK Slavia: 2 utkání 0 – 1 – 1  1 : 4

Web soupeře: www.slavia.cz

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu