29.06.2012, Miroslav Fuks

Vysočina na soustředění i s Ondřejem Šourkem

Vysočina na soustředění i s Ondřejem ŠourkemFotbalisté FC Vysočina dnes po odpolední tréninkové fázi opustí areál novoměstského Hotelu SKI a vrátí se do Jihlavy. Náročné kondiční soustředění tím však nekončí. Další trénink je čeká v sobotu dopoledne v Jihlavě a poté zamíří do Rakvic nedaleko Břeclavi, kde od 17:00 sehrají duel proti účastníkovi slovenské Corgoň ligy – AS Trenčín.

 

Trenér František Komňacký si novoměstské soustředění nemůže vynachválit: „Mám jen pozitivní dojmy, vše fungovalo tak, jak jsme si představovali. Kondiční blok završíme sobotním zápasem v Trenčíně, který bude opět užitečnou prověrkou pro širší kádr hráčů, který se s námi nyní připravuje. Určitě protočíme 22 fotbalistů. Scházet bude Stanislav Tecl, kterého trápí nakopnutý nárt a do plného tréninku se zapojí až v pondělí. Předpokládám, že právě v pondělí přistoupíme k prvnímu zúžení týmu. Aktuální počet 32 hráčů je samozřejmě neúnosný.“

Jihlavského lodivoda jistě těší, že se k týmu v pátek připojil další zkušený fotbalista – stoper a odchovanec FC Vysočina Ondřej Šourek. „Ondra nyní ukončuje své angažmá v Polsku a my jsme velmi rádi, že se rozhodl spojit svoji další fotbalovou budoucnost s Jihlavou. Věřím, že se stane důležitým hráčem pro střed naší defenzívy. Má velké zkušenosti, navíc jde o velkou osobnost nejen na hřiště, ale i do kabiny,“ zdůraznil Komňacký. Ten zatím Šourkovi naordinoval individuální trénink, aby mohl dohnat menší tréninkové manko oproti spoluhráčům. K utkání do Trenčína proto nezamíří. Připraven by však měl být na turnajové klání ve čtvrtek 5. července v Berouně.

Šourek: Rád bych naplnil očekávání

Stoper Ondřej Šourek (nar. 26.4.1983) s fotbalem začínal v Ledči nad Sázavou, ale už v jedenácti zamířil do Havlíčkova Brodu a poté ve čtrnácti letech zakotvil v FC Vysočina. První starty za druholigové „áčko“ si připsal ještě v dorosteneckém věku v ročníku 2000/01, který byl zároveň premiérovou sezónou Jihlavy ve II. lize. V dalších sedmi sezónách nastoupil v jihlavském dresu do 105 zápasů ve II. lize, do 24 duelů v I. lize a celkem zaznamenal 4 branky. Přispěl postupu do Gambrinus ligy i do semifinále Poháru ČMFS v ročníku 2003/04. Poté, co v ročníku 2006/07 nevyšla snaha FC Vysočina o návrat do nejvyšší soutěže, přijal nabídku Slavie Praha. Zde okusil Ligu mistrů a získal mistrovský titul v ročníku 2007/08, ovšem v Gambrinus lize se prosadil minimálně. Přijal proto v létě 2008 nabídku ambiciózní Žiliny, kde nakonec strávil tři úspěšné sezóny. V ročníku 2009/10 se radoval z prvenství v Corgoň lize a zahrál si Ligu mistrů i Evropskou ligu. Jeho současné bilance v evropských pohárech představuje 24 startů, z toho 5 v prestižní Lize mistrů.

V létě 2011 se Šourek s Žilinou nedomluvil na prodloužení smlouvy a přijal nabídku od nováčka nejvyšší polské soutěže – týmu Podbeskidzie Bielsko-Biala. V uplynulém ročníku polské Ekstraklasy nastoupil ve 12 duelech a vstřelil jednu branku, ovšem na toto angažmá moc dobře nevzpomíná: „Nebylo to optimální. Rodina byla s životem v Polsku spokojená, ale mé fotbalové představy nebyly naplněny. S odstupem času možná budu toto angažmá hodnotit jinak, ovšem nyní jsem rád za nabídku FC Vysočina. Aktuálně jsem domluven s jihlavským klubem a stejně tak i s Bielsko-Bialou. Dokud však neobdržím veškeré oficiální dokumenty, tak budu raději ve svých soudech opatrný,“ uvedl po dnešním odpoledním tréninku v novoměstském areálu devětadvacetiletý stoper.

Ten se na Vysočinu vrací po pěti letech: „Svůj návrat jsem nijak přesně neplánoval. Jsem určitě rád, že se situace vyvinula tak, že mohu být u návratu Jihlavy mezi elitu. Přicházím do týmu, který se naprosto změnil. V Jihlavě jsem společně působil jen s Lukášem Vaculíkem a aktuálním asistentem Markem Zúbkem. Ze Slavie ještě znám gólmana Jana Hanuše,“ rozhlédl se po stávajícím kádru FC Vysočina Ondřej Šourek.

A jak vidí svoji roli v týmu? „Rád bych naplnil očekávání a stál se oporou defenzívy. To mohu dokázat jedině svými výkony na hřišti. Nejdříve však musím administrativně dořešit svůj příchod do Jihlavy a dohnat menší kondiční manko.“

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu