23.06.2012, Miroslav Fuks

Kučera: Taktiku jsme podřídili kombinačnímu fotbalu

Kučera: Taktiku jsme podřídili kombinačnímu fotbaluDospělé „béčko“ FC Vysočina je pravděpodobně na hodně dlouho minulostí. Tečku za působením záložního týmu Jihlavy v seniorských soutěžích učinil ročník 2011/12, kdy jihlavský tým obsadil 12. příčku třetí nejvyšší soutěže MSFL se ziskem 36 bodů. Odpovídá konečná pozice možnostem mančaftu? Nejen na to jsme se zeptali trenéra Romana Kučery.

 

Myslím si, že konečná 12. příčka je reálným obrazem možností mužstva. Jsem rád, že filosofie postavit tým z ročníků 1990 až 1992 byla správná. V mužstvu se vystřídalo více jak 30 hráčů, hráči ročníku 1990 a starší jsme poslali na hostování, nechali jsme v mužstvu opravdu mladé hráče. Zejména jarní část tak představovala test jejich odolnosti, kvality a zároveň dostali velký prostor získat potřebné zkušenosti. Měli maximální herní zatížení.

Juniorka FC Vysočina mohla být po celý ročník MSFL v klidu, neboť nehrála pod tlakem případného sestupu. Projevil se tento fakt na hře týmu pozitivně či negativně?
Tento fakt určitě přispěl k tomu, že jsme měli klid na práci. Více prostoru jsme díky tomu věnovali  individuálnímu růstu jednotlivých hráčů. V jednotlivých zápasech jsme týmovou taktiku podřídili útočnému kombinačnímu fotbalu. Snažili jsme se hrát odvážně, sebevědomě a atraktivně. Můžeme konstatovat, že jsme v žádném utkání nepropadli a soupeři nás výrazně nepřehráli. Naopak jsme dvakrát remizovali a sebrali body Frýdku - Místku, který jsme tak vlastně připravili o postup do II. ligy. Dále jsme jako jediní dvakrát porazili juniorku Sigmy Olomouc a rozstříleli jsme juniorku Brna.

Který jarní zápas pokládáte za nejvydařenější a naopak?
Hned v několika zápasech se nám podařilo předvést ofenzivní fotbal – v Hlučíně a Líšni, doma s Brnem a Kroměříží. Také je potřeba konstatovat, že jsme řadu utkání, ve kterých jsme vedli a měli navrch, nedotáhli do vítězného konce. Na podzim v Kroměříži a doma s Líšní a Uničovem, na jaře doma s Hulínem a Ostravou B.

Čeho jste si na herním projevu juniorky nejvíce cenil? V čem hráči naopak zaostávali?
V mužstvu nebyl klasický koncový hráč a tak v útoku zpravidla nastupovali záložníci. Koncovka, počet šancí na vstřelení branky - to byl náš problém. Nejlepším střelcem byl záložník Vacek s pěti brankami. Po celý soutěžní ročník nás trápila zbrklost, nesoustředěnost a nezkušenost v koncovce.

Kteří mladíci na sebe během jara nejvíce upozornili?
V jarní části a průběhu celého soutěžního ročníků na sebe z jednotlivců nejvíce upozornili a největší výkonnostní nárůst udělali hráči Šandera, Dobrovolný, Zeman a Kryštůfek, který na jaře trénoval s prvním týmem. A zapomenout nemohu ani na brankáře Procházku. Ti všichni jsou nyní zařazeni do letní přípravy A týmu. Spolu s nimi i dorostenec Štancl a též Vacek, který taktéž jaro strávil v „áčku“. Právě posun mladých hráčů do kabiny prvního týmu představuje to nejlepší vysvědčení naší práce. Chlapci samozřejmě ještě nemají vyhráno. Musí každodenně tvrdě pracovat, ale věřím, že nabídnutou šanci plně využijí a prosadí se.

Budete u týmu pokračovat i pro nadcházející premiérový ročník soutěže juniorek? Jak bude složen váš realizační tým?
V následujícím ročníku budu pokračovat v práci s mladými hráči v nové juniorské soutěži ve spolupráci s trenérem Pavlem Procházkou. Našim asistentem a vedoucím týmu by měl být Michal Veselý.

Máte už představu, kteří hráči budou do kádru juniorky zařazeni? A kteří naopak budou muset z věkových důvodů v juniorce skončit?
Přípravu na nový soutěžní ročník začínáme v úterý 3. srpna. Do týmu budou zařazeni hráči ročníku 1992 a mladší. Znamená to, že z mužstva z věkových důvodů vypadne stoper Ptáček. Počítáme, že do přípravy zařadíme 20 hráčů, přičemž během soutěže bychom chtěli pracovat s 16 hráči a 2 brankáři. V létě dáme šanci hráčům z dorostu, navrátilcům z hostování, ale i novým mladým hráčům z regionu Vysočiny.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu