31.05.2012, Miroslav Fuks

Fotbalistky v sobotu zahájí boj o I. ligu!

Fotbalistky v sobotu zahájí boj o I. ligu!Situace se po roce opakuje. Fotbalistky FC Vysočina obhájily pozici lídra moravskoslezské ligy žen a nyní je čeká kvalifikační dvojzápas proti vítězi české skupiny II. ligy. Tím je stejně jako před rokem Slovan Liberec a úvodní duel je na programu už tuto sobotu 2. června od 11:00 v areálu Na Stoupách. Vítěze tohoto měření čeká baráž o postup mezi českou ženskou elitu proti předposlednímu celku I. ligy. Tím je Baník Ostrava.

 

Tým je rozhodně psychicky odolnější. Holky se na toto měření sil velice těší a cítím z nich velké odhodlání něco dokázat. V sobotu do zápasu půjdeme naplno!

Změnil se nějak tým Slovanu?
Liberec od té doby posílil. Neskrývá své postupové ambice, což dokázaly i jejich výsledky v lize. Ve svojí soutěži hráčky Slovanu dominovaly.

Připravujete se na tyto zápasy nějak speciálně? Jste kompletní?
Příprava pro tento zápas je standardní. Rozhodně však nic nepodceňujeme. Kompletní nebudeme, protože věkový limit patnácti let do zápasu nepustí naši stabilní krajní obránkyni Dáňovou. Naopak nás formou střídavého startu posílí dvě hráčky Brna.

Jak vlastně hodnotíte jarní účinkování svého ženstva v lize?
Sezónu jsme rozhodně zvládli nad očekávání dobře. Před startem jara jsem nečekal, že bychom jím mohli projít bez ztráty bodu. Každopádně se potvrdilo, že podzimní sezónu máme horší. Těší mne, že holky šly za vítězstvím v soutěži a toužily po roce opět bojovat o nejvyšší soutěž. Zvlášť to bylo patrné na jejich výkonech v závěrečných zápasech jara. Věřím, že jejich odhodlání v sobotu podpoří i domácí prostředí a diváci.

Před rokem se v kvalifikaci radovaly fotbalistky Liberce a smutnily hráčky FC Vysočina. Jaká nálada bude panovat příští středu v Liberci při odvetě?

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu